Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Aj napriek štrajku sa museli učiť. Inde prišli do školy len učitelia
Zdielať na

Aj napriek štrajku sa museli učiť. Inde prišli do školy len učitelia

Viete, čo sa môže považovať za nefér? Ak ste školák, tak napríklad to, že kým väčšina vašich rovesníkov má voľno, vy musíte ráno vstávať do školy. Aj takí sa veru našli. Nie všetci učitelia totiž štrajkovali. My sme dokonca našli aj školu, do ktorej učitelia prišli, ale žiaci nie.

Polovica nemala záujem

"Ostatní môžu byť vonku a nám robia zle, že my musíme sedieť v škole a dokonca sa učíme," hovorí žiak. "Je to nefér, lebo oni nejdú do školy a my hej, lebo upratovačky chceli byť v robote," dodáva ďalší.

V obci Ivanka pri Dunaji je totiž odborový zväz zložený z viacerých organizácií, a tak rozhodnutie o účasti na štrajku nie je len v rukách učiteľov na základnej škole. "Z týchto všetkých ľudí, viac ako 50% nemalo záujem zúčastniť sa na tomto štrajku, tým pádom všetky školské organizácie boli otvorené," informuje učiteľ Michal Mažári.

Učitelia prišli, žiaci nie

Na strednej odbornej škole Juraja Ribaya učitelia neštrajkovali. Do školy však neprišli žiaci. "Učitelia teraz sú v škole, ani neučia, ani neštrajkujú," povedal šéf odborárov Milan Vranka. Podľa neho je na vine riaditeľ školy. Údajne nedal jej pracovníkom priestor, aby sa vyjadrili, či štrajkovať chcú. Riaditeľ ale tvrdí, že kameňom úrazu je šéf odborárov. 

"On sa pasoval do hlavnej úlohy organizátor tohto štrajku, tak ľudia to odmietli," tvrdí zase riaditeľ SOŠ, Peter Bulík. So štrajkom sa teda na škole porátali po svojom."Dohodli sme sa, že normálne do zamestnania prídeme po svojom,  že si budeme robiť robotu a žiakov necháme doma," dodal Bulík.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

SITA

Súvisiace články