Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Do väzenia aj s 12-ročnými deťmi, žiadajú niektorí primátori
Zdielať na

Do väzenia aj s 12-ročnými deťmi, žiadajú niektorí primátori

Situácia v Partizánskom je vyhrotená. Neprispôsobiví občania pred pár dňami zaútočili na poštárku. Cez víkend zbili taxikára a vynadané dostal aj sám primátor. Aj preto v Partizánskom odštartovali petíciu na ochranu základných práv slušných ľudí. Okrem iného v nej žiadajú zníženie veku trestnoprávnej zodpovednosti na 12 rokov.

Vyhrážali sa smrťou

Ľudia v Partizánskom majú s neprispôsobivými obyvateľmi stále väčšie problémy. Pomôcť by im mala petícia. "Útočia slovne, sú agresívni," tvrdia obyvatelia Partizánskeho.

"Vyhrážali sa tým, že ich zabijú, takto isto sa vyhrážali aj zamestnancom Miestneho úradu," tvrdí primátor mesta Partizánske Jozef Božik. "Ide o sprísnenie legislatívnych postihov voči tým, ktorí obmedzujú ľudské práva slušných ľudí. Ďalej ide o zníženie trestnoprávnej zodpovednosti maloletých zo 14 na 12 rokov. Ide od zavedenie trestnoprávnej zodpovednosti rodičov za trestné činy ich detí," dodal primátor.

Musíme vymedzovať lavičky

Členovia petičného výboru požadujú aj to, aby si sociálne dávky nezamestnaní odpracovali. Najväčším problémom miest je však kriminalita. "V blízkosti osád nám miznú pred očami skvelé lesy. V našich mestských parkoch musíme vymedzovať lavičky pre asociálov a slušných ľudí, aby sme tých slušných chránili pred hygienickými nákazami. Musím strážiť liatinové poklopy po cestách," informoval primátor Handlovej Rudolf Podoba.

Petíciu chcú dostať až do parlamentu. "Aby sme sa tu cítili ako ľudia doma a nie ako vyhnanci a chodili po uličkách - báli sa ísť, že niekde ma niekto utlčie," hovorí obyvateľka Partizánskeho. Nespokojní obyvatelia pripravujú na 29. septembra protestný pochod mestom. Bezpečnostné zložky budú podľa našich informácií v najvyššej pohotovosti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy