Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Čo robiť, keď vám susedia robia zo života peklo...
Zdielať na

Čo robiť, keď vám susedia robia zo života peklo...

Čo by ste urobili s človekom, ktorý by sa každé ráno postavil na balkón a začal by železnými tyčami a plechmi až do večera trieskať o kovové zábradlie? Takýto problém majú v Trenčíne. Susedia hlučnej pani sú už zúfalí. Tamojší policajti pritom tvrdia, že s prípadom nevedia pohnúť. My sme však zistili, že miestni obyvatelia predsa len majú šancu na pokojný život.

Babka zákon neporušuje

Predstavte si, že rachot počúvate každý jeden deň od rána do večera. Dôvod? 79-ročnej dôchodkyni sa nepáči, že jej sused začal prerábať dom. Nenávisť z rekonštrukcie domu ústí aj do fyzických útokov na robotníkov.

Dôchodkyňa však tvrdí, že inú možnosť nemá. "Plačem pritom. V radovej zástavbe sa toto nesmie robiť. Oni nás doslova týrajú tým vŕtaním, búchaním a prachom," tvrdí dôchodkyňa.

Ak by ste napríklad išli bez trička po ulici, hneď vás môžu policajti pokutovať za budenie verejného pohoršenia. To, že ale staršia pani už pol roka strpčuje život všetkým okolitým obyvateľom, tam už policajti vraj dosah nemajú. Vraj sa dôchodkyňa v tomto prípade žiadneho priestupku nedopúšťa.

Pošlite podnet na prešetrenie

My sme ale zistili, že miestni obyvatelia predsa len majú šancu na pokojný život. Treba podať písomný podnet na prešetrenie obci alebo príslušnej polícii. "Treba popísať celý ten skutkový stav ,tak ako sa deje, potom je potrebné, aby bol podnet podaný a aby orgány začali vo veci konať," myslí si expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

V takýchto prípadoch je najlepšie, keď je podpísaných čím viac nespokojných susedov. Ak by kompetentní zistili, že ide skutočne o priestupok, v prípade občianskeho spolunažívania alebo rušenia verejného poriadku býva pokuta zväčša 33 EUR.

Staršiu pani by v konečnom dôsledku vyčíňanie s kovovou tyčou mohlo vyjsť poriadne draho. Podnety totiž obyvatelia môžu podávať viackrát, pokojne dovtedy, kým dôchodkyňa svoje správanie nezmení.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy