Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nebezpečná zábavka! Hod stavebným materiálom
Zdielať na

Nebezpečná zábavka! Hod stavebným materiálom

V obci Rudňany si malí osadníci vymysleli nebezpečnú letnú zábavku. Ohrozujú pri nej nielen seba, ale aj okolie. Obecní policajti preto v ruinách kultúrneho domu zasahujú takmer dennodenne.

Kultúrny dom v Rudňanoch bol niekedy pýchou obce. V súčastnosti už slúži mladým výrastkom na ohrozovanie obyvateľov. Kamene, ktorých je tu požehnane, totiž hádžu po ľuďoch.

V ohrození aj školáci

V blizkosti viac ako 10 rokov chátrajúceho objektu sú dve školy. Počas dňa chodia okolo školopovinné deti s rodičmi. Letiaci kus kameňa z trojposchodovej budovy im môže spôsobiť vážne zranenia. "Rómske deti, maloletí aj mladiství, z vrchnej časti budovy hádzali predmety, stavebný materiál na cestu aj na okoloidúcich," uviedla náčelníčka obecnej polície Denisa Milaniaková.

Môžu im iba dohovoriť

Uz pri ľahkej dedukcii je jasné, že polkilový predmet letiaci z niekoľkých metrov je pre človeka nebezpečný. Je zázrak, že doposiaľ nikoho netrafili. Vinníkov síce policajti chytili, no v postihu majú zviazané ruky. "Poriešili sme ich iba dohovormi. Dohorili sme sa s rodičmi, keďže sa jedná o prevažne maloleté osoby," vysvetlila Milaniaková.

Zanedbaný objekt

Bombardovanie stavebným materiálom okoloidúcich nie je jediný problém tohto schátralého kulturáku. Za tie roky nevyužívania sa z neho stalo smetisko a verejné WC. Zápach z objektu cítiť dosť ďaleko.

"Majiteľ tohto objektu dostal trikrát výzvu, aby v prvom rade zabezpečil bezpečnosť a dal víziu, čo do budúcna s týmto objektom. Nákaza môže každý deň tam vzniknúť, lebo skladovanie komunálneho odpadu môže priniesť takúto chorobu," povedal rudniansky starosta Miroslav Blišťan.

Dalo by sa povedať, že obecní policajti majú v kultúrnom dome dvojsmennú službu. Doobeda tam deti špinia a poobede vystrájajú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy