Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fico: Jedna zdravotná poisťovňa? Som za...
Zdielať na

Fico: Jedna zdravotná poisťovňa? Som za...

Štát sa bude musieť vyrovnať so súkromnými zdravotnými poisťovňami, pričom riešením by mohla byť jedna zdravotná poisťovňa. Povedal to v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy predseda vlády Robert Fico.

Dochádza nám trpezlivosť

"Ak existujú demokratické spôsoby, ako zriadiť jednu zdravotnú poisťovňu, nemám s tým problém," uviedol premiér. Nepáči sa mu, že v čase, keď štát hľadá zdroje na platy sestier a lekárov, majú majitelia súkromných zdravotných poisťovní vysoké zisky.

"My hľadáme 50 miliónov eur pre sestry a lekárov a niekto, kto je majiteľom súkromnej zdravotnej poisťovne, si odkrojí z verejných financií 30, 40 alebo 50 miliónov eur," povedal.

Sme ochotní rokovať

Podľa neho je takéto správanie neakceptovateľné. "Začíname strácať trpezlivosť," dodal. Podľa Fica by pri vytvorení jednej poisťovne nešlo o násilné vyvlastnenie. "Existuje možnosť odkúpenia podielov, treba s nimi rokovať," vysvetlil.

Ani po včerajšom rokovaní so Všeobecnom zdravotnou poisťovňou sa lekárske združenia nedohodli na navýšení platieb za svoje výkony. Poisťovňa pacientom odkazuje, že ani po prvom júli by platiť za ošetrenie nemali. Viac vo videu!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy