Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
S dažďom príde aj krupobitie. A cez víkend tropických 30°!
Zdielať na

S dažďom príde aj krupobitie. A cez víkend tropických 30°!

Čerstvý vzduch po daždi a kvalitný spánok - jednoducho toto počasie nás horko ťažko dostáva ráno z postele. Únava počas dňa kvôli zamračenému počasiu nám tiež príliš nevonia. A k tomu ešte avizovaná výstraha pred búrkami... Dobrá správa ale je, že nás čaká nádherný víkend!

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Prší, prší, len sa leje...

Celý týždeň si môžete spievať starú známu - prší, prší, len sa leje, nezatváraj milá dvere. Na celom území Slovenska sa totiž chystá na nás pekná spŕška. "Keď je vydaná výstraha prvého stupňa, tak to len oznamuje, že určitý jav v počasí sa bude vyskytovať, ale je to jav vcelku bežný. V každom prípade treba rátať, že tie búrky budú veľmi intenzívne," potvrdil aj meteorológ Peter Jurčovič.

Búrky sa však netýkajú len vybraných častí Slovenska, ako sme zažili v Michalovciach či Sobranciach, ale dáždniky si pripravte vlastne všetci. "Môže sa stať, že túto noc alebo ďalšie dni na ďalších miestach, netreba to ale podceňovať. Každý deň budú zrážky najintenzívnejšie popoludní, v prvej polovici noci, potom to zoslabne a predpoludním býva taký pokoj. Aj keď sem tam pršať môže," dodáva Jurčovič.

Pozor na silný vietor a krupobitie

Okrem dažďa sa pripravte aj na silný nárazový vietor, ktorý sa miestami môže prejaviť krupobitím. "Ale dopredu sa to nedá povedať, ani to, či budú malé alebo veľké. Jednoducho, to sú práve tie extrémy v počasí, ktoré nás budú čím ďalej tým viac trápiť," upozornil Jurčovič.

Hurá kúpaliská! 30°C cez víkend...

A dobrá správa na záver? Dážď nám bude hroziť len cez pracovný týždeň, čiže víkend nám zasvieti poriadne slniečko a teploty sa vyšplhajú až na kúpaliskové hodnoty. "Než príde ďalšia vlna tzv. svätojánskych dažďov, tak by malo byť niekoľko dní pekného počasia. Vychádza to tak, že to najkrajšie počasie bude teraz od piatku do pondelka asi 30 stupňov."

Od utorka by malo opäť 5-6 dní pršať. Podľa meteorológa je to len dobré... "Napriek tomu, že od 1. júna nám stále prší každý deň, je ešte stále nedostatok vlahy v pôde. Do dlhodobého priemeru na niektorých miestach chýba ešte 50 mm zrážok."

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy