Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Konkurenčný boj? Ľudmila si nemôže pochovať otca
Zdielať na

Konkurenčný boj? Ľudmila si nemôže pochovať otca

Pani Ľudmile Popluhárovej z Handlovej zomrel pred ôsmimi mesiacmi otec. Len čo ho pochovala, objednala mu pomník. Mal byť dokončený v týchto dňoch. Vyskytol sa však problém, o akom sa pani Popluhárovej ani nesnívalo. Správca cintorína nechcel pustiť k hrobu firmu, ktorá mala pomník postaviť. Nepáčilo sa mu, že okolo hrobu bude lesklý kameň.

Správcovi sa nepáčila dlažba

Pani Popluhárová dala svojmu otcovi vyrobiť pomník. Správcovi cintorína sa ale nepáčil materiál, z ktorého je vyrobený. Za pomník zaplatila takmer 4500 eur. Firma najskôr vymurovala základy. Problém nastal, keď chceli jej pracovníci osadiť chodník.

"Pracovníkov však k pomníku nikto nevpustil, správcovi cintorína sa nepáčilo, že dlažba je leštená. Tá vraj nie je na cintoríne povolená," tvrdí Ľudmila Popluhárová.

Správca cintorína Miroslav Mičo však tvrdí, že by sa mohol stať ľahko úraz a náklady by musel znášať prevádzkovateľ pohrebiska. Správca cintorína tvrdí, že používanie leštených dlažieb zakazuje všeobecne záväzné nariadenie mesta.

Ide o konkurenčný boj?

"Pani zákazníčka bola upovedomená," tvrdí správca cintorína. O pár metrov ďalej od hrobu otca pani Popluhárovej sú pritom pomníky s rovnako leštenými chodníkmi.

"Požiadali sme majiteľov pohrebných miest, aby aj oni ten lesklý náter zlikvidovali," dodáva správca. Podľa pani Popluhárovej ide pravdepodobne o konkurenčný boj, pretože aj správca má kamenárstvo. Pani Popluhárová nevie, čo bude ďalej. Za pomník a chodníky zaplatila a ich dokončenie je v nedohľadne.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Ľudmila Popluhárová_pomník_spor_Handlová_cintorín

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy