Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Fico: Ten chlapec ma zoťal ako hrušku...
Zdielať na

Fico: Ten chlapec ma zoťal ako hrušku...

Na Úrade vlády zaútočili na premiéra Roberta Fica. Po brutálnom napadnutí ostal nehybne ležať na zemi. To, že sprístupnili Úrad vlády verejnosti, sa mu skoro vypomstilo. Podľa niektorých sa incident dá označiť za útok na verejného činiteľa.

Ľudí sprevádzal aj premiér

Hlavným dôvodom organizovania Dňa otvorených dverí na Úrade vlády SR bolo podľa premiéra to, že chcú priblížiť verejnosti atmosféru, v ktorej vláda pracuje, "pretože prijímame rozhodnutia, ktoré sa dotýkajú ľudí, spoločnosti, štátu a ľudia by mali mať možnosť aspoň raz za rok prísť a pozrieť sa, kde a za akých podmienok tieto rozhodnutia vznikajú".

Ako ďalej povedal premiér médiám, je rád, že dnešné podujatie je spojené a s atrakciami pre deti a do sídla kabinetu tak môžu prísť celé rodiny, nie len tí, čo sa zaujímajú o politiku.

Premiér sa hosťom venoval

Na premiéra čakalo už pred 11:00 vo foyeri historickej budovy vlády približne tridsať ľudí. Ten ich asi po štvrť hodine pozval na prehliadku. Oboznámil ich s účelom, na ktorý sa využíva každý z oficiálnych priestorov bývalého arcibiskupského paláca - Zrkadlová sála, Žltý, Zelený i Ružový salónik.

Predseda vlády návštevníkov okrem iného oboznámil aj s niektorými protokolárnymi pravidlami oficiálnych rokovaní a prijatí zahraničných hostí. Záujemcov pozval aj na prehliadku novej budovy Úradu vlády SR, kam sa podľa premiéra, po marcovom víťazstve strany Smer-SD v parlamentných voľbách, kvôli účelnosti z historickej budovy vrátili rokovania vlády.

Okrem ochranky a asi desiatky novinárov predsedu vlády sprevádzali aj - podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák, minister spravodlivosti Tomáš Borec, ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a ďalší.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Miliardy eur sa ročne minú v našich úradoch na nákupy, ktoré sa v štátnych inštitúciách musia robiť cez verejné obstarávania. No a tie kontroluje rovnomenný úrad, ktorý je momentálne bez šéfa. Opozícia na dohodu so zamestnávateľmi a obcami dostala termín do zajtra. Inak o šéfovi rozhodne premiér.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy