Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radičová ako profesorka. Je prísna?
Zdielať na

Radičová ako profesorka. Je prísna?

Iveta Radičová už takmer dva mesiace nie je premiérkou a politiku vraj nadobro opustila. Bez väčšej dovolenky sa rovno z Úradu vlády SR vrátila na svoje pôvodné pracovisko ako vysokoškolská profesorka sociológie. V piatok sme sa boli exkluzívne pozrieť na to, ako vyzerá jej pracovný deň.

Iveta Radičová bola posledné roky zvyknutá na oslovenia pani ministerka, pani poslankyňa, pani premiérka, avšak v poslednom období zrejme opäť počúva najmä oslovenie - pani profesorka.

Návrat na staré pôsobisko

Iveta Radičová pred vstupom do politiky roky pôsobila na Katedre sociálnej práce Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Teraz sa teda na svoj post vrátila. "Je to zmysluplná práca, tá odozva je pozitívna," skonštatovala Radičová. "Ja by som povedala len jedno slovo, čo myslím, že ju vystihuje, a to, že je veľmi sociálna," uviedla jedna zo študentiek.

Skúšala na štátniciach

V piatok mali na katedre náročný a veľmi dôležitý deň - študentov totiž čakali záverečné štátnice a profesorka Radičová bola jednou zo skúšajúcich, mimochodom všetci skúšky zložili. "Keď chcete pri každom to urobiť seriózne a vážne tak ten maratón celodenný dá naozaj zabrať," priznala Radičová. Ako priblížila študentka, mať expremiérku v komisii je zvláštny a príjemný pocit a veľký rešpekt.

V školstve pookriala

Tak ako v slovenskej v politike ani v našom školstve zďaleka nie je všetko ideálne, avšak na Ivete Radičovej je viditeľné, že táto práca ju baví a medzi kolegami či študentmi sa cíti dobre. "Na akademickej pôde a medzi študentami to naozaj pookrejete, napriek všetkým problémom, ktoré univerzity a vysoké školy majú," poznamenala Radičová.

Po skončení skúšania štátnicových predmetov sa pre profesorku Radičovú pracovný deň neskončil, pretože rovno odtiaľ išla na dôležitú poradu svojej katedry.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy