Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nový džob pre Radičovú. Má byť veľvyslankyňou v Londýne
Zdielať na

Nový džob pre Radičovú. Má byť veľvyslankyňou v Londýne

Iveta Radičová už pred časom ohlásila odchod z veľkej politiky. Avšak stále je o ňu záujem. Dosluhujúca premiérka Iveta Radičová sa má údajne stať veľvyslankyňou v Londýne. Túto informáciu uverejnil denník Nový Čas.

Podľa informácií denníka Nový Čas dostala Radičová z prezidentskej kancelárie lukratívnu ponuku - veľvyslanecký post v Londýne. Od januára má učiť na univerzite v Oxforde. Jej meno sa spomína aj so Stálou misiou pri OSN v New Yorku.

Radičovú to prekvapilo

Od Oxfordu by ju tak delila len hodinka cesty. "Som prekvapená. Nevyjadrím sa k tomu," uviedla pre denník Nový Čas Radičová. Premiérka prijala od januára ponuku jeden trimester prednášať na univerzite v Oxforde.

Radičová mieri aj na Univerzitu Komenského

Odchádzajúca premiérka v pondelok potvrdila, že sa vracia na akademickú pôdu, prednášať bude na Univerzite Komenského (UK). "Nastupuje na svoje funkčné miesto profesorky na Katedre sociálnej práce na Ústave sociálnych štúdií a liečebnej pedagogiky na Pedagogickej fakulte UK," potvrdila dekanka Pedagogickej fakulty UK Alica Vančová. Pravdepodobný termín jej nástupu je 1. apríl, pracovať by mala na plný úväzok. Vyučovať bude sociálnu politiku a sociologické predmety.

Prednášať bude aj v Oxforde

Premiérka už avizovala, že v politike končí a prijala aj ponuku prednášať na prestížnej univerzite St. Antony's College v britskom Oxforde. Vlani v novembri tam už počas zahraničnej služobnej cesty mala prednášku na tému obnovenia dôvery. Na univerzite v Oxforde v roku 1990 absolvovala Radičová postdoktorálne štúdium. Univerzita Komenského hosťovanie Radičovej v Oxforde len víta. "Predpokladáme, že by sa tým zvýšil aj rating našej fakulty, pani profesorka by priniesla na školu nové veľmi významné vedecko-výskumné kontakty," poznamenala Vančová.

Radičová povedie dosluhujúcu poverenú vládu až do okamihu, kým jej prezident odoberie poverenie a vymenuje nový kabinet. Novozvolení poslanci zložia sľub v stredu 4. apríla na ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR. Očakáva sa, že v ten istý deň prezident vymenuje aj nový kabinet. Nová vláda Roberta Fica sa už formuje. Niektoré mená sú už známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy