Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Čiperná babička Valéria (80) si zoskok z nebies užívala
Zdielať na

Čiperná babička Valéria (80) si zoskok z nebies užívala

Valéria Čatlošová má 80 rokov a život si vychutnáva. Na prievidzskom letisku si splnila celoživotný sen. Navliekla si na seba padák, nechala sa vyviezť do trojkilometrovej výšky a vyskočila. Ide o najstaršiu Slovenku, ktorej sa takýto, pre mnohých kaskadérsky kúsok, podaril. Pani Čatlošová všetko zvládla s úsmevom na perách.

Pani Čatlošová má 80 rokov a dôchodok si užíva plnými dúškami. Na bolesti  nemyslí a radšej sa zabáva. "Mňa kadečo bolí! Keby ma nebolelo, neviem, že žijem," povzdychne si s ľahkým úsmevom Valéria Čatlošová.

Zoskok s padákom dostala ako darček

Na prievidzské letisko si táto čiperná dôchodkyňa prišla splniť celoživotný sen. Zoskok s padákom dostala ako darček k narodeninám. "Keby sa aj niečo stalo a zoskok by som neprežila..., hlavné je, že sa mi splnil sen," dodáva už vážnejšie. Pani Čatlošovú lietadlo vyviezlo do trojkilometrovej výšky. Po výskoku ju čakal 40 sekundový voľný pád. V tomto momente dosiahla rýchlosť takmer 200 kilometrov za hodinu. "Aj ma to tam točilo trochu a potom, v momente, ako sa otvoril padák, tak nás to úplne zabrzdilo," popisuje svoj zážitok Valéria Čatlošová.

Babičkina suverenita inštruktora prekvapila

"Až som sa veľmi divil, ako suverénne sa správala. Keď som sa jej opýtal, či má strach, tak na mňa začudovane pozrela, že čo sa jej to pýtam...,"chváli jej odvahu inštruktor skákania Róbert Juriš. Pani Čatlošová sa stala najstaršou Slovenkou, ktorá kedy s padákom vyskočila z lietadla.  "Žiaden stres som nepociťovala," poznamenala po zoskoku.

Chce si ešte zalietať v balóne

Zoskokom bola nadšená! A ako sa na odvážny kúsok pozerá s odstupom 24 hodín?  "Absolútne nič mi nie je! Len som v noci hodinu nemohla zaspať, pretože som si to premietala v mysli, ako to všetko išlo," hovorí s úsmevom. Svieža babička má v talóne ďalší adrenalínový plán. Na svoje 90. narodeniny si chce zalietať v balóne.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Valéria Čatlošová má 80 rokov a život si vychutnáva. Na prievidzskom letisku si splnila celoživotný sen. Navliekla si na seba padák, nechala sa vyviezť do trojkilometrovej výšky a vyskočila. Ide o najstaršiu Slovensku, ktorej sa takýto, pre mnohých kaskadérsky kúsok, podaril.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy