Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kuffa z Obyčajných pobúril gayov, tí vyšli do ulíc
Zdielať na

Kuffa z Obyčajných pobúril gayov, tí vyšli do ulíc

Gayovia a lesby sa búria! Reagujú na výroky poslanca Štefana Kuffu, ktorý homosexualitu označil za chorobu a poslal ich liečiť sa na psychiatriu. Podľa neho by totiž takýto ľudia nemali bez odbornej pomoci behať po uliciach. Predstavitelia dúhoveho Pride prišli protestovať priamo pred parlament.

Kuffa s protestantmi rokoval

Priamo pred parlamentom sa stretla asi desiatka zásupcov dúhového Pride Bratislava. S vystavenými transparentmi protestujú proti výrokom poslanca z Obyčajných ľudí Štefana Kuffu, ktorý homosexualitu označil za chorobu.

Po asi 5 minútách si Štefan Kuffa osobne po protestujúcich prišiel a odviedol si ich do rokovacej miestnosti, kde mal pre nich pripravené občerstvenie a vraj sa s nimi chce o všetkom porozprávať.

Sám o sebe tvrdí, že je človekom, ktorý druhým pomáha a jeho výroky o homosexualite ako o chorobe boli prevažne zle pochopené, prípadne prekrútené. Jeho slová podporuje aj šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič.

Škripek: Je to o predsudkoch

Konflikt medzi poslancom NR SR Štefanom Kuffom (OĽaNO) a komunitou homosexuálov a lesieb je podľa jeho kolegu z poslaneckého klubu Branislava Škripeka otázkou predsudkov.

„Nevieme ešte predsudky v sebe spracovať. Ak sa táto komunita cíti týmto výrokom napadnutá, je v tom časť predsudkov, a ich reakcia je určitým útokom, a zase je v tom časť predsudkov. Myslím, že musíme riešiť predsudky,“ zdôraznil.

Správu budeme aktualizovať!

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA, koláž

Súvisiace články

Najčítanejšie správy