Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poslanec Kuffa je ako nacista a nepatrí na ulicu, píšu ľudia
Zdielať na

Poslanec Kuffa je ako nacista a nepatrí na ulicu, píšu ľudia

Štefan Kuffa je momentálne asi najskloňovanejšie meno v internetových diskusiách. Poslanec Obyčajných ľudí si to vyslúžil výrokmi na adresu homosexuálov. Jeho slová o tom, že homosexuáli sú chorí ľudia viacerých pobúrili.

I keď líder Obyčajných ľudí Igor Matovič to nemá v úmysle nejako zásadne riešiť, je dosť ľudí, ktorí chcú na Kuffu podať trestné oznámenie.

Ako v nacistickom filme

Iba pár minút po tom, čo v parlamente vyšli z úst poslanca Kuffu slová o tom, že homosexuáli sú chorí a je nezodpovedné nechať ich behať len tak po uliciach bez pomoci, začali internetoví nadšenci vracať úder.

"Označiť tých, ktorí sú "akože" chorí, aby sme ich na ulici ľahko spoznali? Ako v nacistickom filme. Kuffov výrok je nebezpečný. Nezaznel v krčme štvrtej cenovej skupiny, ale v parlamente. Trestné oznámenie je na mieste. Vyzývam vás preto! Pomôžme poslancovi Štefanovi Kuffovi a nenechajme ho bez pomoci behať po parlamente..." píše sa na blog.sme.sk.

Sám si odporuje

"Myslím, že by mu niekto mal zakázať behať po uliciach!" vyjadrovali ľudia svoje názory na sociálnych sieťach.

"V ľuďoch je veľký potenciál, ktorý stačí vidieť, vnímať ho a rozvíjať. To je citát, ktorým pán poslanec charakterizoval svoj pohľad na spoločnosť. Táto myšlienka je však v úplnom rozpore s jeho slovami v parlamente. Nie homosexuáli by sa mali liečiť, ale zaostalí jedinci ako pán poslanec,"  tvrdí jeden z bloggerov.

V 60- tych rokoch to bola choroba

Zrejme jediný, kto sa ako-tak zastal svojho kolegu, bol Alojz Hlina. "Chcem, aby moje deti sedeli v lavici, mali prestávku, mali normálneho učiteľa," povedal poslanec OĽaNO.

V šesťdesiatych rokoch sa homosexualita naozaj považovala za duševnú chorobu. Mala aj svoje číselné označenie. Neskôr ju však Svetová zdravotnícka organizácia zo zoznamu chorôb vyškrtla.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy