Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Rozhádaná opozícia hľadá šéfa ÚVO, Ficovi dochádza trpezlivosť
Zdielať na

Rozhádaná opozícia hľadá šéfa ÚVO, Ficovi dochádza trpezlivosť

Predseda vlády Robert Fico chce od opozície čo najskôr počuť meno kandidáta na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). V opačnom prípade do funkcie vyberie najlepšieho z adeptov, ktorí sa prihlásili do konkurzu vyhláseného premiérkou Ivetou Radičovou.

Neschopná opozícia

"Pokiaľ nebudete schopní v najbližšom období takýto návrh podať vláde, vláda bude musieť rozhodnúť na základe výberu, ktorý urobila pani premiérka Radičová," povedal v utorok Fico v parlamente počas svojho záverečného slova v diskusii o programovom vyhlásení vlády.

Premiér upozornil, že od volieb uplynuli už viac než dva mesiace a opoziční lídri dodnes neboli schopní predložiť vláde meno svojho kandidáta. "Prestaňte sa už hádať medzi sebou. Chcem vás požiadať, pokiaľ by to bolo možné, dozajtra si sadnite," vyzval politikov z opozičných poslaneckých lavíc.

Riešenie? Radičovej konkurz

Upozornil, že táto téma prestáva byť úsmevná, keďže vláda potrebuje úrad sfunkčniť. "Potrebujeme sfunkčniť ÚVO, aj aby sme mohli pracovať na novom zákone o verejnom obstarávaní. (...) My predsa nemôžeme čakať kým vy prídete k nejakej dohode," varoval opozíciu.

Stolička predsedu ÚVO je jedným z postov, ktoré Fico prenechal opozícii. Okrem toho má opozícia nárok aj na viceguvernéra Národnej banky Slovenska, šéfa Najvyššieho kontrolného úradu, Správnej rady Slovenského pozemkového fondu aj dve miesta vo fiškálnej rade. Napriek mnohým rokovaniam sa opozícia na obsadení týchto funkcií ešte nedohodla.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy