Jasno
14°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Trvalý rast? To vraj nedokáže ani Chuck Norris
Zdielať na

Trvalý rast? To vraj nedokáže ani Chuck Norris

Vláda Roberta Fica vo verejnosti vzbudzuje falošné nádeje na zlepšovanie ich životnej úrovne a hospodársky rast. To môže vyústiť do potreby šokového riešenia fiškálnych ťažkostí štátu, obáva sa poslanec Radoslav Procházka (KDH). Ten si vo svojom vystúpení zobral na pomoc aj Chucka Norrisa...

Komiks, mraky, Chuck...

"Prehlbujete ilúziu, že subjekt typu vláda môže kontrolovať veci typu hospodársky rast, že sociálny štát je na dosah ruky. Toto nie je komiks a toto nie je rodinka úžasných," povedal v utorok na pôde parlamentu vo svojom vystúpení k programovému vyhláseniu vlády.

Od vlády chce, aby preukázala aspoň to, že tuší, "čo za mraky sa nám zatiahli nad hlavou". Procházka podčiarkol, že trvalý hospodársky rast, ktorý v programovom vyhlásení Ficov kabinet sľubuje, nedokáže zaručiť. "Pretože to nedokáže žiadna vláda na svete. Ani keby ju viedol Chuck Norris," pomohol si príkladom zo showbiznisu.

Procházka priznal zodpovednosť pravice za návrat Fica ku kormidlu. "K mandátu, ktorý sme od ľudí dostali v roku 2010, sme sa správali s dešpektom, až sme ho pohúžvaný hodili do koša. Za fakt, že sa štát môže zahryznúť do krku strednej triede, nesieme zodpovednosť my," povedal.

Galko ako predĺžená ruka

Anton Martvoň zo Smeru-SD sa nazdáva, že Procházkovo varovanie pred mrakmi a nastupujúcou búrkou nie je na mieste. "Práve vyšlo slnko nad našimi hlavami a bude leto," reagoval vo faktickej poznámke.

Poslanec za SaS Ľubomír Galko sa chce stať predĺženou rukou občanov, ktorá posunie ich problém na stôl príslušnému ministrovi. „Som tu pre ľudí. Ak majú problém, alebo potrebujú relevantné stanovisko ministerstva, stačí, keď mi napíšu. Ich otázky, žiadosti či postrehy prednesiem buď na hodne otázok v parlamente ako moje otázky, alebo ich v parlamente predložím konkrétnemu ministrovi,“ povedal Galko.

Ľudia majú Galkovi písať na e-mailovú adresu [email protected]. Zároveň ich ubezpečil, že ak sa opýta on niečo ako poslanec, nemôže jeho otázku minister hodiť do koša, alebo že sa list stratí, alebo odmietne otázku, pretože ju nenaformuloval podľa predstáv jeho úradníkov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA, noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy