Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Predstaničné námestie sa zmenilo... Na zanedbanú toaletu!
Zdielať na

Predstaničné námestie sa zmenilo... Na zanedbanú toaletu!

Kvôli pokazenej koľajovej trati bola na Hlavnej vlakovej stanici v Bratislave v minulom roku zrušená zastávka pre električky. Dopravný podnik čaká s opravou kvôli plánom investora vybudovať nové predstaničné námestie. Miesto sa však zatiaľ stalo útočiskom pre bezdomovcov.... Nasledujúce zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy!

Smrad, odpadky a výkaly

"Tam chodia v noci. Tí, ktorí tu spávajú. Ja tu nespávam," tvrdil jeden z bezdomovcov. "Močia kade tade." "Smrdí to tu, je to nepríjemné. Hlavne, keď človek cestuje s malými deťmi." "Aróma moču na hlavnej stanici, sa, myslím, netýka len tých električiek zavretých." Takto zase reagujú na špinu ľudia.

Presne tak totiž nebezpečné a nestrážené priestory dnes nefunkčnej električkovej zastávky vyzerajú. Odpadky, výkaly a neznesiteľný zápach. Riešenie problému má v rukách Dopravný podnik Bratislava, ten však čaká na investora. "Dopravný podnik je pripravený uskutočniť opravy, keďže má pripravené plány. Lenže všetko závisí od investora, ktorý má rekonštruovať celé predstaničné námestie," hovorí hovorkyňa podniku Agáta Staneková.

Dopravný podnik čaká, investor čaká...

Investor projektu však nemôže začať s prácami. Hlavné mesto mu totiž neodovzdalo pozemky, na ktorých má stavba vzniknúť. "Momentálne pracujeme na stavebných povoleniach pre tzv. spodnú časť stavby. Až keď získame toto stavebné povolenie, tak až potom môžeme hovoriť o nejakých konkrétnych termínoch, kedy sa stavba začne," komentuje mediálny zástupca projektu Mária Adamová.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy