Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kňaz z východu okráda veriacich, kasíruje 10 €!
Zdielať na

Kňaz z východu okráda veriacich, kasíruje 10 €!

V Snine a v Humennom už dlhší čas navštevuje veriacich falošný farár. Ide o 36-ročného Vlada z Lackoviec, ktorý si nasadzuje biely golierik, tmavé kňazské oblečenie a predstavuje sa ako farár zo Svidníka, či študent teológie. Ľuďom sľubuje, že za nich odslúži omšu, niektorých už aj vyspovedal.

Okráda a spovedá ľudí

Samozvaný farár v nedeľu navštívil aj istú veriacu ženu v Snine. Pod zámienkou, že za ňu odslúži omšu si od nej vypýtal 10 eur. Muž vystupuje suverénne a má prehľad o cirkevných veciach, žena preto nemala dôvod podozrievať ho.

Jej synovi sa ale nepozdávalo, prečo by kňaz zo Svidníka meral cestu do 100 kilometrov vzdialenej Sniny. Rozhodol sa ho preto sledovať, falošný farár cestoval autobusom do Humenného.

"Po desiatich minútach vyšiel a už ten golierik nemal,"
vraví syn podvedenej ženy Jozef. Údajne sa za falošným farárom aj rozbehol, no medzi ľuďmi na autobusovej stanici sa mu stratil.

Dohovára mu aj istý kňaz

Jozef sa za ním rozbehol, no muž sa mu medzi ľuďmi na autobusovej stanici stratil. Obyvatelia Lackoviec televízii JOJ potvrdili, že falošný farár sa takto zvykne prezliekať pravidelne.

Starostka obce už poprosila miestneho kňaza, aby tomuto mužovi dohovoril, ten si však nedal povedať. Niektorých veriacich už aj vyspovedal a dokonca dostali aj rozhrešenie.

Na falošného farára už polícia prijala viacero trestných oznámení. Muž z Lackoviec bol už preto vyšetrovaný svidníckymi policajtmi pre podozrenie z ohovárania a humenskými pre podozrenie z krádeže.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy