Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zo sestier sú aj asistentky. A tým sa platy nezvýšia!
Zdielať na

Zo sestier sú aj asistentky. A tým sa platy nezvýšia!

Vedenia nemocníc majú už len dva týždne na to, aby našli peniaze na zvýšenie platov zdravotných sestier. Zo všetkých kútov Slovenska sa televízii JOJ ozývajú sestričky a tvrdia, že riaditelia im dávajú podpisovať rôzne dodatky zmlúv, ktorými ich o sľúbené zvýšené platy chcú "takpovediac" pripraviť.

Nemocniaciam chýbajú peniaze

Na zvyšovanie platov sestier sa už pripravujú obidve bankobystrické fakultné nemocnice. Vedenie Detskej fakultnej nemocnice zatiaľ nechce žiadne čísla konkretizovať. Hovoria však o tom, že finančné prostriedky zrejme stačiť nebudú a obidve fakultné nemocnice čaká ďalšie zadlžovanie.

Nemocnica v Snine zatiaľ peniaze na zvyšovanie platov sestier nemá. Definitívne rozhodnutie ale budú ale známe až po ďalších rokovaniach s poisťovňami.

Sestričky aj asisentky...

Zdravotné sestričky v Malackách sa obávajú, že zdravotnými sestričkami dlho nezostanú. 50 % sestra a zároveň 50 % asistentka, takéto dodtaky sú podľa asociácie v rozpore so zákonom.

Asistent napríklad nemôže pichať injekcie či podávať lieky. Asociácia sestier dokonca zvažuje kolektívnu žalobu a bude žiadať zrušenie týchto zmlúv, podpísaných "pod nátlakom."

Isifa/ ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy