Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nastupuje červená. Modrá zrejme príde o predsedu
Zdielať na

Nastupuje červená. Modrá zrejme príde o predsedu

Štyri roky v parlamente, no v opozícii si posedia stredopravé strany. Možno mali iné plány, ale realita bude iná. Po zdrvujúcom víťazstve Smeru všetky predvolebné výkresy s náčrtmi ľavicovo-pravicovej koalície skončili v koši. A výsledky zrejme pochovajú minimálne jedného dlhoročného straníckeho lídra.

Hanebná porážka pravice

Zdravujúca a hanebná. Aj takto pravicoví lídri komentujú volebný výsledok stredopravých strán.  Pri pomere síl 83 na 67 čaká Slovensko jednofarebná vláda...

Pod výsledky stredo-pravých strán v parlamentných voľbách sa podľa podpredsedníčky SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej podpísala aj bratovražedná vojna, ktorú pred voľbami rozpútali. Ako povedala, stredo-pravé strany nedokázali voličov presvedčiť, že sú schopné zostaviť alternatívu bez hádok

Žitňanská za zmenu

K výsledku volieb musí podľa nej zaujať priame stanovisko aj SDKÚ-DS. „SDKÚ-DS výrazne prispelo v predchádzajúcich rokoch k výraznej zmene Slovenska. Voliči nám odkázali, že aj SDKÚ-DS potrebuje zmenu, ktorá bude protiváhou populizmu, že bude stranou, ktorej môžu ľudia dôverovať a ktorú pravicový volič nebude voliť proti niekomu, ale za konkrétny program,“ vyhlásila.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda vyjadril úctu ku všetkým, ktorí nezostali doma a rozhodli sa niesť zodpovednosť za vývoj Slovenska. „Velikánska vďaka patrí voličom SDKÚ-DS. Výsledok je pre nás krutý,“ povedal však s tým, že ešte nikdy nemal z predvolebnej kampane taký dobrý pocit.

Dzurinda: Preberám zodpovednosť

„Vnímame výsledok volieb ako výraznú porážku stredo-pravých strán a výraznú porážku SDKÚ-DS, za ktorú preberám celú zodpovednosť,“ vyhlásil.

Za výsledok SDKÚ-DS prebral zodpovednosť aj podpredseda strany Ivan Mikloš. Na otázku, či sa nevzdá poslaneckého mandátu povedal: „Všetko má svoj čas a všetko sa dozviete“. VIAC TU.

SITA

Súvisiace články