Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Voľby budú problémové, pripúšťa Radičová!
Zdielať na

Voľby budú problémové, pripúšťa Radičová!

Pri dnešnom type protestov sa podľa premiérky Ivety Radičovej nedá vylúčiť problém v priebehu sobotňajších parlamentných volieb. Ako povedala, je v dennom kontakte s ministerstvom vnútra, ale aj s policajným zborom a predsedníčkou štatistického úradu.

Varovanie pre komisie

Všetky nástroje sú pripravené. Vláda má pod kontrolou priebeh volieb. Zložky, ktoré majú na to oprávnenie zasiahnu, ak by to bolo potrebné,“ povedala Radičová.

Ústredná volebná komisia (ÚVK) vyzvala okrskové volebné komisie, aby v prípade možného narušenia sobotňajšieho hlasovania v predčasných parlamentných voľbách okamžite kontaktovali políciu. ÚVK totiž dostala od polície bližšie nešpecifikovanú informáciu, že narušenie volieb je možné.

Ak by narušenie poriadku vo volebnej miestnosti alebo jej okolí zaznamenali aj voliči, mali by v prvom rade kontaktovať okrskovú volebnú komisiu a prípadne aj políciu. Dnešné mimoriadne rokovanie zvolali najmä preto, aby vyriešili všetky drobné podnety a sťažnosti, ktoré dostali.

Politik vie, čo robiť...

To, ako občania reagujú, je podľa premiérky výsledkom správania sa politikov, ktorí si svoje vystupovanie zamieňajú s divadlom. „Prvý krok je slušnosť v politike a argumentácia,“ dodala.

Nasledovať má podľa nej vecná argumentácia štýlom majme spory, ale o problémoch. Tretím dôležitým predpokladom podľa nej je spravodlivé vyšetrenie podozrení.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy