Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mária Terézia sa v hrobke obracia. Nechytá sa na Chucka Norrisa...
Zdielať na

Mária Terézia sa v hrobke obracia. Nechytá sa na Chucka Norrisa...

Poznáte Chucka Norrisa? To je ten, čo zomrel pred dvadsiatimi rokmi, len smrť doteraz nemala odvahu mu to povedať... Tento legendárny americký hrdina je pojmom aj u nás na Slovensku. A teoreticky by sa u nás mohol stať totálne nesmrteľný. Ak by sa totiž brali do úvahy výsledky ankety Bratislavského samosprávneho kraja, nový cyklomost z Devínskej Novej Vsi do rakúskeho Schlosshofu by sa volal Most Chucka Norrisa.

Chuck Norris! Muž o ktorom sa hovorí, že sa vie tak rýchlo zobudiť, že sa sám pristihne, ako ešte spí. Alebo že sa narodil v zrube, ktorý si sám postavil. Vo svojom živote vraj urobil chybu iba jediný raz - a to vtedy, keď si myslel, že sa pomýlil.

Možnosť zažiť srandu...

Za názov doposiaľ hlasovalo približne 10 tisíc ľudí. Až okolo 8 tisíc hlasov odovzdali nezničiteľnému akčnému hrdinovi Chuckovi Norrisovi. Na druhom mieste, avšak až so 16-násobne menším počtom hlasov, je návrh Most Márie Terézie.

"Už asi naozaj nejde o to, donekonečna zdôrazňovať železnú oponu, komunizmus, kapitalizmus a podobne. Mladá generácia celkom pochopiteľne toto poňala ako jednu veľkú možnosť zažiť srandu aj tam, kde by ju nikto nečakal,"
vysvetľuje pozadie prekvapujúcich výsledkov hlasovania o názov cyklomostu sociologička Sylvia Porubänová.

V uliciach iný názor

To, že sa Chuck Norris stal témou stoviek vtipov, nie je náhoda. Jeho postava rangera Walkera je až príliš vzorná, dokonalá, čestná a neporaziteľná. Hovorí sa dokonca, že scéna, kde Bruce Lee zabije Chucka Norrisa, je najdrahší trik v dejinách kinematografie.

Názory ľudí v uliciach sa však s tými internetovými vôbec nestotožňujú. Tu je zopár z nich: "Nie, také nie, také nechcem," alebo "Podľa mňa by to nebolo najlepšie," či "Už si ľudia z toho Chucka Norrisa proste robia srandu, tak, aby nebol ten most na srandu..."

Jasno koncom apríla

Či bude most skutočne bude niesť meno Chucka Norrisa, to sa jeho fanúšikovia dozvedia až koncom apríla. "O tom, ako sa most bude volať, rozhodnú zastupiteľstvá. Teda my v spolupráci s rakúskou stranou. Ja osobne si myslím, že bude skôr konzervatívnejší názor," hovorí Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

10 vtipov o Chuckovi Norrisovi

Chuck Norris dokáže upiecť z orechov makovník.

Chuck Norris vie hádzať hrach o stenu tak, aby to malo zmysel.

Maskovaný zločinec bodol v noci nožom do krku Chucka Norrisa. Nôž vykrvácal!

Strach z pavúkov sa volá arachnofóbia, strach z uzavretých priestorov klaustrofóbia... Strach z Chucka Norrisa sa nazýva logika!

Chuck Norris nezapne svetlo, ale vypne tmu.

Chuck Norris rozplakal cibuľu.

Chuck Norris ako jediný presvedčil svoju babku, že naozaj nie je hladný.

Keď Thomas Alva Edison vynašiel telefón, zistil, že ma tri neprijaté hovory od Chucka Norrisa.

Chuck Norris dokáže vyhrať kameň - papier - nožnice proti zrkadlu.

Chuck Norris naučil šmirgeľ, ako byť drsný.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy