Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Richard Sulík zrejme ostane šéfom SaS
Zdielať na

Richard Sulík zrejme ostane šéfom SaS

Richard Sulík v kruhu najbližších kolegov debatoval o svojom osude v strane. Dôvodom sú videonahrávky jeho strtenutia s podnikateľom Mariánom Kočnerom. A kým niektorí politológovia tvrdia, že Sulík by z vedenia strany mal odísť, jeho kolegovia si nemyslia, že toto je dôvod na odchod.

Straníci stoja za Sulíkom

"Je to absolútny nezmysel, podľa mňa by o tom nemal ani uvažovať," povedala generálna manažérka strany Jana Kiššová. Sulík má naďalej jej "absolútnu dôveru".

Martin Poliačik si názor ešte neurobil. "Nemám dostatok informácií, názor si urobím na základe jeho vnímania situácie a toho, aký postoj budú mať ostatní kolegovia," reagoval na informácie o možnom Sulíkovom odchode.

Jasno má však Juraj Droba. "Richard Sulík založil stranu SaS a je jej neochvejným lídrom. Jediná chyba, ktorej sa dopustil, je to, že udržiaval kontakt s osobou kontroverznej povesti. Nevidím jediný dôvod na jeho odstúpenie," tvrdí Droba.

Sulík sa stretol s Kočnerom

O tom, že Sulík zvažuje odchod z kandidátky, informoval v piatok denník Sme. Dôvodom je zverejnenie videozáznamov z Kočnerovho domu z konca roka 2010, na ktorých Sulík, v tom čase predseda parlamentu, podnikateľa informuje o zákulisí slovenskej politiky.

Sulík považuje stretnutia s Kočnerom za chybu, vysvetľuje ich tým, že chcel vypátrať zradcov, ktorí napriek koaličnému tričku za Trnku hlasovali. Kočner by sa mal k celej veci vyjadriť v utorok. Ako sám napísal: Chce verejnosť oboznámiť so skutočnosťami, ktoré doteraz neboli zverejnené.

Sulík

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy