Polojasno
17°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Peniaze na kampaň. Ktorá strana míňa najviac?
Zdielať na

Peniaze na kampaň. Ktorá strana míňa najviac?

Časť politických strán už zverejnila sumy, ktoré vynakladajú na predvolebnú kampaň. Najviac peňazí, takmer dva milióny eur, priznala v kampani na boj o voliča strana 99 percent. Najmenej to zatiaľ vychádza na Bugárov Most-Híd.

99%, SDKÚ-DS a SNS prekročili milión...

Strana 99% - občiansky hlas je jednou z ôsmich politických strán práve s reálnou šancou prekročiť brány parlamentu. Jej účet zatiaľ hovorí sám za seba. Doteraz na svoju kampaň preinvestovali približne 1,4 milióna eur. A tam nekončíme. Podľa svojich plánov mienia minúť na ďalšie výdaje ešte niečo menej ako 500 tisíc eur.

Denník SME zverejnil predbežné účty na kampaň aj u ostatných kandidujúcich strán. Dzurindova SDKÚ-DS predkladá účet za voľby v sume 1,3 milióna eur. Strana SNS minie takisto o niečo viac ako jeden milión eur.

Najmenej minul zatiaľ Bugárov Most-Híd

Pod miliónom sa nachádza Sulíkova SaS, ktorej financie za kampaň prekračujú hodnotu 600 tisíc eur a účet Smeru SD dosahuje sumu 283 tisíc eur. Kresťanských demokratov stojí predvolebná prezentácia 281 tisíc eur a o niečo menej na voľby minie aj Bugárov Most Híd. To sú zatiaľ zverejnené sumy...

ISIFA

Súvisiace články