Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Za Demokratov v eurovoľbách kandiduje Štefan Hamran
Zdielať na

Za Demokratov v eurovoľbách kandiduje Štefan Hamran

Zdroj: TASR

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kandidátku mimoparlamentnej strany Demokrati bude do eurovolieb viesť Jaroslav Naď. Strana oznámila celú kandidátku do volieb do Európskeho parlamentu v sobotu 9. marca. Za Naďom bude nasledovať bývalý policajný prezident Štefan Hamran a Lucia Žitňanská.

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk. Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská. Naď o tom informoval na sobotňajšej tlačovej konferencii. Do europarlamentu kandidujú tiež expremiér Eduard Heger, Andrea Letanovská, Juraj Šeliga, Dorota Nvotová, Michal Kiča, Jozef Mihál a Kristián Čekovský. Na kandidátke budú aj Michal Drotován, Jarmila Koteková, Natália Svitková, Monika Podhorány Masariková a Tomáš Meravý.

TV JOJ

Štefan Hamran bol prezidentom policajného zboru od apríla roku 2022. Svoj post dostal pre jeho predchodcu, obvineného Petra Kovaříka, ktorý prerušil nasadenie kukláčov v akcii proti kajúcnikom stíhaným za krivú výpoveď. ​O odvolanie Hamrana sa postaral nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ešte v októbri minulého roku. "Dôvodom sú výhrady voči vnášaniu politických a osobných postojov do výkonu funkcie policajného prezidenta," uviedol. 

TV JOJ

​Kandidátku do eurovolieb už predstavili aj strany Smer, Slovenská národná strana, Progresívne Slovensko, hnutie Slovensko či Sloboda a Solidarita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy