Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
ROZHOVOR: Ako vníma voličské preferencie riaditeľ agentúry AKO V. Hřích
Zdielať na

ROZHOVOR: Ako vníma voličské preferencie riaditeľ agentúry AKO V. Hřích

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Voliči skoro všetkých strán si myslia, že septembrové voľby vyhrá práve Smer. Podľa analytika nejde o ich rezignáciu a že by svojej strane nedôverovali. Politici ale zanedbávajú mobilizáciu. Voliči preto pripúšťajú, že sa súčasné preferencie zásadne meniť nemusia.

"Ideme urobiť čo najviac, aby sme vyhrali voľby," povedal Richard Sulík (SaS), predseda strany. "15. septembra mám narodeniny a 30. septembra ideme vyhrať voľby," poznamenal Robert Fico (Smer-SD), predseda strany. 

Ambície politikom rozhodne nechýbajú, na stupienku víťaza ale môže stať len jeden. Sociálni demokrati vyšli ako zrejmí víťazi aj podľa exkluzívneho prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ. Podľa prieskumu si takmer 38,5 percenta opýtaných myslí, že v nadchádzajúcich voľbách získa najviac hlasov práve Smer.

Približne 16 percent vidí ako víťaza volieb Petra Pellegriniho s jeho Hlasom a treticu uzatvára Progresívne Slovensko. "Voliči Smeru v drvivej väčšine očakávali, že vyhrá Smer, voliči Hlasu pol na pol, voliči Progresívneho Slovenska racionálne očakávajú ich víťazstvo, zaujímavé je, že volič OĽaNO predpokladá rovnako silné to víťazstvo pre seba aj pre iných," uviedol Václav Hřích, riaditeľ agentúry AKO. "Ešte nenastala žiadna mobilizácia, preto oni očakávajú, že to dopadne tak ako to vychádza v prieskumoch," dodal Hřích.

Nech už 30. septembra dopadnú voľby akokoľvek. Aj tak všetci dobre vieme, kto je jediný pravý víťaz.

Rozhovor s riaditeľom agentúry AKO si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články