Polojasno
17°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ikonické autá z Talianska môžu Igorovi Matovičovi narobiť problémy
Zdielať na

Ikonické autá z Talianska môžu Igorovi Matovičovi narobiť problémy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Šéf hnutia OĽaNO a priatelia si nechal priviezť z Talianska staršie Fiaty 500, v ktorých chce jazdiť za voličmi. Ikonické autá Igorovi Matovičovi môžu narobiť problémy. Na ich registráciu si najal firmu, ktorá údajne za rýchlejšie vybavenie ponúkala úradníkovi úplatok. Ten to nahlásil.

Protikorupčné alebo prokorupčné? Takú otázku si možno teraz kladú voliči hnutia OĽaNO a priatelia. To si nechalo priviezť kvôli predvolebnej kampani niekoľko Fiatov 500 z Talianska. Autá bolo treba, samozrejme, prepísať na príslušnom úrade. "Nemáme skúsenosť s tým, ako to doviezť, ako sa to zapisuje, ako sa to robí, tak sme si najali firmu, ktorá s tým má dlhodobé skúsenosti," uviedol Igor Matovič (OĽaNO a priatelia), predseda hnutia, poslanec NR SR.

A práve tu je problém. Podľa informácií webu aktuality.sk mala totiž firma, jej zamestnanec, ponúknuť peniaze úradníkovi – vraj kvôli rýchlejšiemu procesu. Štyri autá sa mali registrovať na Okresnom úrade v Senci. Tu mala padnúť aj ponuka úplatku. "Vraj niekto, koho si objednali, že vraj niekde niečo niekomu mal ponúknuť nejaký úplatok. Naozaj nič o tom nevieme," dodal Matovič.

Prípadom sa zaoberá aj Národná kriminálna agentúra. "Vo vami uvedenej veci nie je možné poskytnúť bližšie informácie," ozrejmila Zuzana Hrabovská, hovorkyňa Odboru komunikácie a prevencie prezídia Policajného zboru. Podľa politického komentátora je táto kauza dobrým obrázkom politickej éry Igora Matoviča. Myslí si ale, že voličov mu to nezoberie. "Padni komu padni. Keď niekto pochybil, tak nech na to doplatí," doplnil Matovič.

"Jeho jediná uchopiteľná agenda bola boj proti korupcii. A keď si on chce niekým nechať prihlásiť autá, tak je z toho korupčná kauza. Čo možno nehovorí nič o jeho úmysloch, ale jednoznačne to vyjadruje jeho schopnosti," objasnil Arpád Soltész, politický komentátor TV JOJ. Z Matovičovej motivačnej päťstoeurovky za volebnú účasť sa napokon stali štyri talianske Fiaty 500. Pri ich prepise mala na stôl úradníka pristáť aj obálka a nie je vylúčené, že v nej bolo práve 500 eur.

Súvisiace články