Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ódor prijal ponuku prezidentky viesť vládu. Vzdáva sa funkcie
Zdielať na

Ódor prijal ponuku prezidentky viesť vládu. Vzdáva sa funkcie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor akceptoval ponuku prezidentky viesť vládu. K 14. máju sa vzdáva svojej funkcie. Členom bankovej rady a zamestnancom NBS poďakoval za doterajšiu spoluprácu. Do vymenovania bude Ľudovít Ódor pokračovať vo výkone viceguvernéra. K obsahovým prioritám prichádzajúcej úradníckej vlády sa podrobnejšie vyjadrí až v priebehu budúceho týždňa.

"Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať ma za predsedu vlády odborníkov je pre mňa cťou a zároveň veľkou zodpovednosťou. Slovensko sa dnes nachádza v neľahkej situácii a so svojím tímom urobíme všetko preto, aby sme krajinu priviedli k predčasným voľbám do NRSR a priniesli želaný pokoj, stabilitu, ale zároveň aj konštruktívnu odbornú diskusiu v témach, ktoré sú pre ľudí a krajinu dôležité," uviedol v stanovisku Ľudovít Ódor.

Hoci prezidentka zatiaľ oficiálne potvrdila len Ľudovíta Ódora ako nového premiéra, do médií prenikajú aj mená nádejných ministrov. Už teraz je jasné, že získať dôveru bude pre nový vládny kabinet nadľudská úloha. A otázne je, ktoré mená prezidentka v pondelok oznámi. Pod vlnou kritiky podľa informácií TV JOJ už jedného z nádejných ministrov stiahla.

Prezidentka vymenuje úradnícku vládu v týždni od 15. mája.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy