Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Grilovačka OĽaNO mieni. SaS nič nemení
Zdielať na

Grilovačka OĽaNO mieni. SaS nič nemení

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Začiatok nového školského roka môže znamenať aj začiatok novej vlády. Zdá sa, že SaSka je po letnej telenovele definitívne na odchode. Otázkou ostáva, ako premiér mieni zohnať hlasy v parlamente mimoriadne dôležité zákony súvisiace s energetickou krízou. To je podľa hnutia Sme rodina kľúčové pri rozhodovaní, či to radšej takpovediac nepoložiť.

Ani po víkendovej grilovačke OĽaNO sa situácia v rámci koaličnej krízy nemení. Hnutie avizovalo, že dnes sa k situácii nebude vyjadrovať. Situáciu spomenul na svojom facebooku Igor Matovič, kde SaS prirovnáva k mafii. "Pod rúškom leta sa rozohral kľúčový zápas za návrat mafie k moci. Tlak je obrovský, veď vidíte všade možne. My to však nevzdáme. Uhnúť dnes užitočným idiotom mafie, znamená vydať Slovensko na spiatočku, kde opäť bude ruka ruku myť a obyčajní ľudia a rodiny budú opäť chudobní príbuzní. My túto špinavú hru s nimi hrať nebudeme," uviedol Matovič na sociálnej sieti. 

Avšak, podľa informácii TV JOJ sa nič nemení ani v SaS. Ivan Korčok, Mária Kolíkova a Branislav Gröhling sú pripravení podať demisiu už v pondelok. Eduard Heger sa do poslednej chvíle snaží udržať štvorkoalíciu, to už však znie ako z ríše obyčajných snov. 

Prestavba politických síl v parlamente je teda zjavná, nestačia ani slová Matoviča o obavy z návratu mafie, či zo západu od štátnej radkyne Troškovej alebo východu grófky Roškovej. A premiér Heger nevie aspoň buchnúť päsťou po stole. "Pôsobí vo funkcii bieleho koňa lebo evidentne nekoná z vlastnej vôle, nesie za Matoviča zodpovednosť a keby domyslel dôsledky, podal by demisiu s ministrami SaS," povedal politický komentátor Arpád Soltész. V týchto chvíľach by sa mal zvyšok koalície baviť o menách nových ministrov, tie chce premiér oficiálne najskôr predstaviť prezidentke Zuzane Čaputovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy