Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragikomédia koaličnej krízy pokračuje
Zdielať na

Tragikomédia koaličnej krízy pokračuje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda ani na poslednom rokovaní vláda nenašla dohodu na riešenie energetickej krízy. Za to našla nový spôsob, ako ešte viac domotať aktuálnu vládnu krízu. Pričom z povedaných slov je nad slnko jasnejšie, že SaS vo vláde definitívne končí a Eduard Heger môže hľadať náhradníkov na uvoľnené posty.

Zhruba v polovici rokovania vlády ju opustili dvaja prítomní ministri za SaS. Ivan Korčok sa pondelkovému ultimátu na odchod z vlády v prípade zotrvania Igora Matoviča nevyjadril. Rovnako ako ani Mária Kolíková. "Ja si myslím, že k tomu bolo povedané všetko," reagovala ministerka Kolíková. Tej sme pripomenuli nástup Heger na post premiér, kedy ministrom rozdával kvetináča. "Ja sa ospravedlňujem, ale tento kvet mi vypadol, ospravedlňujem sa," doplnila ministerka. 

Zatiaľ, čo počas lámania koaličného chleba sa vybral na dovolenku do Španielska Igor Matovič, na poslednom dôležitom rokovaní chýbal najdôležitejší minister - Richard Sulík, ktorý sa na chvíľu pripojil cez videohovor. "Dozvedeli sme sa, že je medzičasom zase na dovolenke. Bol pripojený 5 minút," povedal po rokovaní vlády Igor Matovič. 

Na samotnom spore sa nič nemení, pokiaľ Matovič do pondelka nepodá demisiu, SaSkárski ministri budú nasledovať Sulíka a podajú demisiu. "Na 100 percent neodstúpim. Môžete byť pokojní, nič sa také nestane," reagoval Igor Matovič. Matovič celej dnešnej eskapáde nasadil korunu tým, že Sulíka pre jeho údajne pochybenia verejne vyzval, aby demisiu stiahol. "Oddnes už som 100 krát viac presvedčený, že Richard Sulík musí zostať na tom mieste a musí si odrobiť tú prácu," odkázal Matovič. Obyčajní ľudia sa chystajú na víkendovú grilovačku na Liptove, kde majú riešiť budúcnosť. Heger je podľa svojich slov pripravený aj na menšinovú vládu. "Kapitán predsa nemôže odísť. Takže áno, ideme do náročných časov," uzavrel premiér. 

Boris Kollár zmenil názor

Raz tak, raz onak. Tak môže verejnosť vnímať vyjadrenia vrcholových politikov. Prispôsobujú ich tomu, čo im momentálne vyhovuje. Jeden z posledných názorových obratov predviedol líder Sme rodina, Boris Kollár. Menšinová vláda je preňho zrazu priechodná nielen do predčasných volieb. A dokonca upravil aj svoj názor na to, či visieť na šnúrkach od gatí ex-kotlebovcom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy