Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V koalícii nič nové: Matovič hovorí o rozpade a vinníkom bude vraj SaS
Zdielať na

V koalícii nič nové: Matovič hovorí o rozpade a vinníkom bude vraj SaS

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hoci vo vládnej koalícii bol rekordérom v hroziacich odchodoch predseda Sme Rodina Boris Kollár, dnes to už neplatí. V diskusii Denníka N o rozpade koalície hovoril Igor Matovič. Dôvodom je vraj štátny rozpočet. Zdá sa, že aj v tomto prípade je to len predpríprava na tvrdé vnútorné boje o milióny. Koalícia je totiž tesne pred rozpadom minimálne raz mesačne.

"Si pôjdeme sadnúť do opozície, nemáme problém, si pôjdeme sadnúť aj do opozície," na jeseň to bol Boris Kollár, na jar o červených čiarach pre úvahy o zvyšovaní daní začali hovoriť liberáli. No a s blížiacimi sa rokovaniami o štátnom rozpočte o krehkom osude koalície v denníku N rozprával minister financií vinníkom prípadného rozpadu ale podľa neho bude SaS.

"Nerád ľuďom beriem nádej, ale ja si myslím, že táto koalícia je zrelá na rozpad. Myslím to úplne úprimne. Zrazu 720 miliónov nám leží na chodníku a my sa nesmieme pre ne zohnúť," tieto slová ministra financií samozrejme neostali bez odozvy - podľa SaS bude mať Igor Matovič problém zostaviť štátny rozpočet nebude to dôvodom na pád vlády, ale na jeho výmenu. Richard Sulík zopakoval svoje slová spred dvoch týždňoch čo si myslí o schopnosti Igora Matoviča spravovať peniaze. "Bez toho, aby Rišo Sulík ustúpil zo svojho ega z vymyslenej podmienky, ktorá nie je ani v koaličnej zmluve. Tak, keď z toho neustúpi a bude ďalej trucovať, tak táto koalícia sa prirodzene rozpadne, lebo sa to nedá urobiť," vysvetlil Igor Matovič. "Že prichádza tento návrh zrovna od ministra financií hovorí veľmi veľa. Plne rozumieme, prečo rodinné financie zveril svojej manželke Pavlíne,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík. "Sú to zbytočné prekáračky, ktoré ľudí vôbec nezaujímajú," reagovala ministerka Veronika Remišová. So stoickým pokojom úvahy o možnom rozpade koalície prijíma i premiér Eduard Heger, ktorý sa ešte prednedávnom dokázal verejne vzpriečiť Igorovi Matovičovi, dnes je to už opäť diplomat. "Pozrite, s mojimi skúsenosťami za minulý rok vôbec nemám také obavy. Je to len jedna z ďalších výziev ktorým musíme čeliť, ale myslím si , že to zvládneme ako všetky výzvy, ktorým sme čelili," uzavrel premiér Eduard Heger.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy