Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger stojí pri inflačnom balíčku na Matovičovej strane. Minister financií regrutuje kotlebovcov
Zdielať na

Heger stojí pri inflačnom balíčku na Matovičovej strane. Minister financií regrutuje kotlebovcov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nekonečný príbeh, mydlová opera, telenovela. Aj tieto prívlastky si zaslúži protinflačný balíček vlády, ktorý ani tento týždeň neschválili. Jeho podoba si okrem samospráv vyslúžila aj odpor koaličnej SaS. Igor Matovič priznal, že o podpore rokuje s opozičnými kotlebovcami, ktorých, a nie tak dávno, nazval fašistami. Je možné, že táto téma bude aj témou zajtrajšieho rokovania koaličnej rady, ktorého obsah odmietol premiér dopredu upresniť.

Aj keď v dobrej nálade a neformálnemu obdivu nášho spravodajstva premiér musí zastrešovať vážnejšiu situáciu. Koaličný partner SaS má problém s pomocou rodinám tak, ako to navrhuje Igor Matovič, stranícký šéf svojho šéfa vo vláde. Premiér Eduard Heger naďalej balík Matoviča podporuje, ale on by si s kotlebovcami nesadol. "Nie je to moja úloha. Neprekáža mi, že im zodpovedá otázky. Prekážalo by mi, ak by tam bola nejaká dohoda, ale ako poznám Igora, to by sa ani nestalo," vyjadril sa premiér. 

Igor Matovič začal kritizovať kotlebovcov v momente, kedy vznikla kauza šekov za 1488 eur, pre ktoré Kotleba prišiel o mandát a takmer aj o slobodu. "Ja som doteraz mal trošku výčitky svedomia pri vás hovoriť fašisti. Odteraz vám inak hovoriť nebudem, lebo to, čo ste spravili, že zneužijete postihnuté deti na to, aby ste tu propagovali vašu fašistickú odpornú ideológiu, s tým ste prerazili posledné dno, ktoré tu bolo. Žiadne zľutovanie nad vami," povedal v parlamente ešte v roku 2017 Igor Matovič. "Je mi jedno, že sa rokuje s niekým, kto nás možno v minulosti nejakým spôsobom nálepkoval," povedal poslanec zo strany ĽSNS Martin Beluský. "Časť z tých poslancov hlasuje za rodiny s nami a druhá časť tých poslancov hlasuje so Sulíkom proti nám," konštatoval minister financií. Napriek tomu protinflačný balík má nádej na úspech aj bez dohôd s opozíciou. "Richard Sulík povedal, že nevyužijú veto a môžeme to schváliť aj s opozíciou," priznal premiér Heger. Premiér hovorí, že koalícia nie je zrovna ideálom. "Veľa vecí mi prekáža, ale som premiér tejto vlády a tak ako ste povedali, výsledok sa počíta. Áno, musím si veľakrát zahryznúť do jazyka, a práve preto, že výsledok sa počíta," zhodnotil premiér Eduard Heger. Ako to celé dopadne by sme sa mali dozvedieť v utorok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy