Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zavraždení civilisti, telá na uliciach: Na zábery z Buče zareagovali aj naši politici
Zdielať na

Zavraždení civilisti, telá na uliciach: Na zábery z Buče zareagovali aj naši politici

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / O zverejnení záberov zavraždených civilistov z Buče pri Kyjeve ostro reagovala aj naša domáca politická scéna. Viacerí lídri sa vyjadrili, že Vladimír Putin pácha vojenské zločiny. Pokiaľ vládna koalícia hovorí o potrebe vojenskej podpory Ukrajiny, Smer-SD je naďalej zdržanlivý. Jasný odkaz vyjadril Peter Pčolinský. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

"Vladimír Putin je masový vrah a to chcem, aby odznelo z mojich úst," hovorí poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina). "Sú to zverstvá, čo sa dejú. Je to pre mňa niečo nepredstaviteľné, že tu v strede Európy a v 21. storočí sa takéto zverstvá dejú," hovorí minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). 

Predstavte si bežný deň na bežnej ulici, kde zažívate bežný život a zrazu je všetko inak. "Tie zábery z mesta Buča sú desivé, neviem ako inak to povedať, že Putinove Rusko pácha vojnové zločiny," hovorí europoslanec Michal Šimečka (PS, RE). 

Slovensko by podľa podpredsedu europarlamentu malo dodávať Ukrajine zbrane, aké potrebuje. "Slovensko by malo pomáhať Ukrajine brániť sa," tvrdí Šimečka. "V rámci NATO by mali byť koordinované aj jednotlivé dodávky zbraní na Ukrajinu," hovorí poslankyňa Denisa Saková (Hlas-SD). 

Smer-SD je konzistentný. Ani aktuálne zábery nezmenili názor strany na pomoc Ukrajine. "Som proti tomu, aby sme sa stali súčasťou konfliktu," hovorí poslanec Marián Kéry (Smer-SD). "Keď raz bude Slovensko nebodaj napadnuté a susedia nám budú posielať vlhčené utierky, tak Robert Fico bude určite šťastný, že nám takto pomáhajú susedia," hovorí Pčolinský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy