Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oheň zničil dielňu aj stroje: Dôchodcovi, ktorý hasil plamene, museli ošetriť popáleniny
Zdielať na

Oheň zničil dielňu aj stroje: Dôchodcovi, ktorý hasil plamene, museli ošetriť popáleniny

ŽILINA / S rozsiahlym požiarom dielne bojovali v sobotu, 2. apríla, večer profesionálni a dobrovoľní hasiči. Horelo v žilinskej mestskej časti Trnové. Starší pán, ktorý mal v dielni vedľa rodinného domu stroje, sa snažil požiar uhasiť sám a pomáhali mu aj susedia.

Horieť začalo krátko pred šiestou hodinou večer. Dôchodca si v dielni, v ktorej mal kovoobrábacie stroje a sústruhy, kúril v piecke. Plamene úplne zničili stroje a celú dielňu. "Že sa to snažil uhasiť, ale nebolo to v jeho možnostiach. Použili aj hasiace prístroje, aj susedia mu prišli na pomoc, ale bolo to také intenzívne, že sa to nedalo uhasiť," informuje veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru Trnové, Roman Huliak. 

Pri požiari utrpel menšie popáleniny, ošetrili ho záchranári. Miestni dobrovoľní hasiči boli na mieste rýchlo už päť minút po nahlásení požiaru ťahali k dielni hadice. "Po príchode bol celý objekt v plameňoch plynule horel, takže sme začali s hasením," hovorí Huliak. "Požiar sme lokalizovali pomocou útočných prúdov," informuje veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslav Jelínek. Zasahovalo 12 hasičov, príčina požiaru je v štádiu zisťovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy