Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Boris Kollár informoval o návrhu zmeny ústavy na umožnenie referenda
Zdielať na

Boris Kollár informoval o návrhu zmeny ústavy na umožnenie referenda

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadna 44. schôdza parlamentu venovaná cenám potravín, ktorú iniciovali poslanci Smeru-SD, nebude. Program tejto schôdze totiž poslanci neschválili. Za bolo iba 43 poslancov a teda mimoriadna schôdza bola ukončená bez prerokovania návrhu. Poslanci neschválili ani program mimoriadnej schôdze o verejných financiách, a ani ďalšiu mimoriadnu schôdzu k stavu zdravotníctva.

Poslanci Smeru-SD chceli na mimoriadnej schôdzi uznesením požiadať vládu, aby predložila do NR SR správu vrátane harmonogramu o prijatých opatreniach na zamedzenie nežiaduceho cenového vývoja potravín.

Poslanci neschválili ani program mimoriadnej schôdze o verejných financiách

Mimoriadna schôdza parlamentu venovaná verejným financiám, ktorú iniciovali poslanci strany Smer-SD, nebude. Program tejto schôdze totiž poslanci neschválili. Za bolo iba 47 poslancov, teda mimoriadnu schôdzu ukončili bez prerokovania návrhu. Proti bolo 15 poslancov, zdržalo sa 56 a jeden nehlasoval.

Podľa predsedu strany Roberta Fica sú verejné financie v "totálnom rozklade“ a sú na tom podľa medzinárodných inštitúcií najhoršie v rámci EÚ. Preto spolu s Ladislavom Kamenickým a Dušanom Muňkom predložili návrh uznesenia, ktorým žiadali vládu o predloženie Plánu vlády Slovenskej republiky na stabilizáciu stavu verejných financií od roku 2022.

Ani ďalšiu mimoriadnu schôdzu k stavu zdravotníctva poslanci neotvorili. Pri hlasovaní neschválili program

​Nezaradení poslanci parlamentu Tomáš Taraba a Filip Kuffa zasa v rámci 46. schôdze žiadali prijať uznesenie NR SR ku "katastrofálnemu stavu v slovenskom zdravotníctve a k ohrozeniu verejného zdravia občanov Slovenskej republiky". Zákonodarcovia upozorňujú na vážny pokles lekárskeho zdravotného stavu v nemocniciach a klesajúcu dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

Zároveň žiadali vládu, aby do 15. októbra 2021 predložila plénu informáciu o súčasnom stave zdravotníctva na Slovensku a návrh okamžitých opatrení na odvrátenie kolapsu slovenského zdravotníctva.

Pellegrini kritizuje neuskutočnenie mimoriadnych schôdzí

"Žiaľ, všetky tri schôdze boli dnes ráno zmarené. Národná rada o tom, čo momentálne riešiť treba, žiaľ rokovať nebude," vyhlásil na tlačovej konferencií Peter Pellegrini (Hlas-SD). 

Kollár informoval o návrhu zmeny ústavy na umožnenie referenda

​Podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára opozícia otvára tieto témy len preto, aby mali palivo na tlačové konferencie. "Myslím si, že to nič nerieši, s čím prichádza opozícia, len to rozoštváva," doplnil Boris Kollár (Sme rodina). Kollár avizuje, že v parlamente sa bude schvaľovať zmena Ústavy SR na umožnenie referenda. 

​Fico hovorí o utekaní pred zodpovednosťou

"Mali sme možnosť vidieť, ako sa reálne uteká pred zodpovednosťou témam, ktoré Slovensko považuje za mimoriadne dôležité," doplnil Robert Fico na tlačovej konferencií. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy