Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tretíkrát za tri mesiace: Mikulcovu hlavu chce opäť Smer-SD
Zdielať na

Tretíkrát za tri mesiace: Mikulcovu hlavu chce opäť Smer-SD

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozičný Smer sa už tretíkrát pokúsi o odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Tentokrát pre pokyn zastaviť zásah na takzvaných kajúcnikov, ale aj pre jeho údajné prepojenia s gangom Takáčovcov. K návrhu Smeru sa pridala aj strana Hlas. V parlamente sa zároveň má riešiť východisko k avizovanému zvyšovaniu cien energií. Minister hospodárstva však už avizoval, že sa odmieta zúčastňovať divadla, pretože podľa Richarda Sulíka je hlavným vinníkom zvyšovania cien energií práve pred-kladateľ Robert Fico a jeho nominanti.

Minister vnútra Roman Mikulec zrejme Robertovi Ficovi leží poriadne v žalúdku, pretože je to tretíkrát za posledné tri mesiace, čo sa ho pokúša odvolať. "My sa ho spýtame, pán Mikulec prečo ste v roku 2012 vyzužívali  služby mafiánov Takáčovcov na riešenie osobných problémov. Druhá otázka, prečo ste prerušili  policajný zásah a dal pokyn šéfovi Policajného prezídia Kovaříkovi," pýtal sa expremiér Fico nna tlačovke.


"Opozičný poslanec Fico môže podávať návrhy na moje odvolanie pokojne aj každý deň. Zdá sa, že štvavá mediálna kampaň voči osobe ministra vnútra je pre neho posledné týždne prakticky jediným nástrojom, ako sa zviditeľniť," vyhlásil v stanovisku minister Mikulec.

​Z koalície však znejú jasné odkazy, že poslanci obštrukciou dosiahnu, že rokovanie bude trvať len niekoľko minút, tak ako naposledy v júli.

"Pána Mikulca budeme riešiť na riadnej schôdzi parlamentu a na tejto schôdzi sa určite nebudeme podieľať na cirkusovom vystúpení Roberta Fica,"
uviedol predseda parlamentu Boris Kollár.


"Schôdza na odvolávanie Romana Mikulca bola pred necelým mesiacom a tento bod bude zaradený na septembrovú schôdzu, takže nerozumiem nedočkavosti kolegov zo Smeru,"  povedal poslanec zo Za ľudí Juraj Šeliga.



Ešte pred odvolaním Mikulca sa má otvoriť ďalšia Ficova schôdza a to k avizovanému zvyšovaniu cien energií. Hlasovaním chcú poveriť vládu vypracovaním plánu ako tomu zamedziť. Fico vraj vie ako. Ukázal to aj pred štyrmi rokmi. "Tieto faktúry, ktoré dostali ľudia v roku 2017 za január prosím urobte s nimi toto," vyhlásil na tlačovej besede vtedajší premiér Robert Fico, ktorý demonštratívne jednu z faktúr roztrhal.


Minister hospodárstva v reakcii zverejnil svoje desatoro údajných krokov Roberta Fica a jeho vlády, prečo napriek objektívnemu zdražovaniu elektriny vo svete sa Slovensko musí pasovať aj s inými nákladmi.  "Nepozná hanbu, chce teda diskutovať o vysokých cenách energií, ja teda s ním diskutovať nebudem, nebudem robiť s ním divadlo, aby sa v parlamente mohol predvádzať ako tam teatrálne trhá faktúry," skonštatoval Sulík.


"My na schôdze prídeme, ale nebudeme ich podporovať pretoža sa odmietalme zapájať do tohto divadla,"  povedal Šeliga.


"Je dosť pravdepodpobné, že nič z toho nebude, lebo ste počuli že Sme rodina, hrdinovia, neprídu," podotkol Robert Fico.


"Nerobme z toho cirkus a nepomáhajme Ficovi vo vlastnom oslobodzovacom boji, vieme dobre, prečo to pán Fico robí,"
myslí si predseda Sme rodina Kollár. Hnutie OĽaNO stručne odkázalo, že o postupe bude poslanecký klub rokovať ešte aj v pondelok ráno.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy