Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
100 dní premiéra Eduarda Hegera: Ako hodnotia jeho vládu ministri?
Zdielať na

100 dní premiéra Eduarda Hegera: Ako hodnotia jeho vládu ministri?

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Vláda Eduarda Hegera má za sebou prvých horúcich sto dní. Napriek tomu, že bývalý premiér Matovič má pocit, že to má jeho kolega o niečo jednoduchšie, Heger by s ním zrejme celkom nesúhlasil.

​Tesne po schválení programového vyhlásenia čelila vláda pokusu opozície odvolať ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a neskôr aj ministra financií Igora Matoviča. Opozícia sa nevzdáva, a avizuje tvrdý boj. Vláda je podľa nej neschopná.

"Veď vy ma hodnotíte každý deň," takto odpovedal Eduard Heger na otázku, ako by sám zhodnotil svojich sto dní premiérovania. Vraj ho majú hodnotiť druhí, tak sme sa opýtali ministrov. 

"Rozdiel medzi mojimi tromi mesiacmi a Eduardovými je, že na mne médiá nenechali nitku suchú," hovorí Igor Matovič. 

"Pokojnejšia atmosféra," hovorí minister práce Milan Krajniak.  

"Je to konsenzuálny typ politika, ktorý sa snaží načúvať kolegom vo vláde, a snaží sa aj problémy konsenzuálne riešiť," hovorí vicepremiérka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. 

"Vláda premiéra Hegera je pripravená riešiť problémy pokojne a s rozvahou. Pre mňa je to človek dohody," hovorí minister školstva Branislav Gröhling. 

Žiadne veľkolepé hodnotenie 100 dní vládnutia sa ale nekonalo

Premiér svoje šéfovanie zhodnotil vo video vizitke, keďže je v zahraničí na pracovnej ceste. Veľkou slávou nezačal ani svoje premiérovanie, keď sa po oficialitách u prezidentky nekonala žiadna veľká tlačová konferencia. 

Premiér opäť stavil na video, v ktorom vyzdvihol slová ako konsenzus, spolupráca a zmena

Nevyhol sa ani pandémii, ktorá sprevádza vládu od volieb a podľa Hegera vyčerpáva pracovne ale i finančne.

Opozícia ale spokojná nie je ani náhodou

Podľa nich nie je dôvod na veľké pochvaly či nebodaj potlesk. "Tam sa nezlepšilo nič, tam sú ministri takí istí neschopní, ako boli aj za Igora Matoviča," hovorí predseda Hlas-SD Peter Pellegrini. "Táto partia, ktorá nie je schopná ničoho, veď to vidíte na dennej báze, čo vystrájajú," hovorí predseda Smer-SD Robert Fico. 

Síce pokojnejšie ale žiadna idylka

Stále vybuchujú problémy a hneď v pondelok bude musieť koalícia riešiť nápad Borisa Kollára, podporiť referendum a zmenu ústavy v parlamentne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy