Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič ešte pritvrdil. Podľa neho pripravoval Sulík pri jeho odvolávaní puč, Cigániková reaguje: klame
Zdielať na

Matovič ešte pritvrdil. Podľa neho pripravoval Sulík pri jeho odvolávaní puč, Cigániková reaguje: klame

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Igor Matovič znovu obvinil lídra SaS Richarda Sulíka, že sa ho snaží zosadiť zo stoličky vicepremiéra a ministra financií. Dnes už hovorí dokonca o puči, čo znamená násilné prebratie moci. Sulík, ktorý dlhodobo odmieta komentovať Matovičove výroky, však nie je jediným terčom expremiéra. Najnovšie útočí aj na vlastného ministra zdravotníctva, ktorý chcel presadiť výhody pre zaočkovaných.

Igor Matovič má ťažké srdce na Richarda Sulíka. Naďalej tvrdí, že šéf liberálov sa poza búčky ho snažil vykopnúť z vlády.

Odvolávanie Matoviča opozíciou skončilo pred necelým týždňom, kedy ostal na svojej stoličke aj bez podpory SaS. Liberáli sa rozhodli zdržať. Líder Obyčajných ľudí trvá na tom, že pôvodne sa chcel Sulík spojiť s opozíciou a hlasovať za jeho odvolanie. V dnešnej relácii TA3 dokonca hovoril o puči. "Informáciu sme dostali od opozičných klubov, že Richard Sulík posledné dni pred odvolávaním vyvíjal maximálnu aktivitu, že ak sa dá opozícia dá dokopy, nakoniec stiahol chvost," konštatoval minister Matovič. 

Vzťahy medzi Matovičom a Sulíkom tak ostávajú na bode mrazu. Sulík sa dlhodobo odmieta vyjadrovať k slovám Matoviča, podľa jeho kolegyne minister financií opäť raz klame. "Je to normálne, že sa o tom bavíme, ale nie je to puč, nie je to osobné, ako to Igor Matovič berie. Bolo to v rámci klubov, neviem o tom, že by niekto zháňal hlasy, je to ďalšie klamstvo Igora Matoviča," vyjadril sa poslankyňa Jana Bittó Cigániková. "My sme mali do poslednej chvíle informácie, že SaS chcela zahlasovať za odvolanie Matoviča, boli aj ostatní, Richard Sulík však vždy ten balónik podrží," uviedol poslanec zo strany Smer-SD, Richard Takáč. 

Na čiernej listine Igora Matoviča je momentálne aj jeho vlastný minister zdravotníctva. Preto, že sa snažil zvýhodniť zaočkovaných. Lengvarský sa snažil zaočkovaní pocítili výhody zodpovedného prístupu. Napríklad počas zdá sa blížiacej tretej vlny mohli naďalej navštevovať prevádzky. Nezaočkovaní by sa museli dať za vlastné testovať. To stoplo hnutie Sme rodina. V koalícii hľadajú momentálne kompromis. "Bolo by veľmi nešťastné, čo teraz hrozí, a to, že ani ľudia s testom, ani očkovaní sa nedostanú na nejaké spoločenské aktivity," povedala Cigániková. "Niektoré kroky robí dobre a niektoré neuvážene, nasrať ľudí, že zo dňa deň si budú robiť drahé testy, aby sa dali zaočkovať. Ak si ľudia majú platiť za testy, tak nejakú symbolickú sumu," reagoval na nový návrh ministra Lengvarského bývalý premiér Igor Matovič. "Tá motivácia, aby sa nechali zaočkovať je dvojitá. Jedna je pozitívna a druhá negatívna a negatívna nie je preto, aby sme chceli ľudí penalizovať, ale aby pochopili, že chránia seba a celú spoločnosť," vysvetlil svoje kroky vo funkcii Vladimír Lengvarský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy