Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pre mobil a 20 eur útočník v Humennom brutálne dokopal muža. O jeho osude rozhodoval súd
Zdielať na

Pre mobil a 20 eur útočník v Humennom brutálne dokopal muža. O jeho osude rozhodoval súd

HUMENNÉ / Pre mobil a 20 eur brutálne dokopal 63-ročného muža. K agresívnemu útoku došlo pri malej železničnej stanici v Humennom. Dobitý muž potreboval lekársku pomoc. Páchateľ skončil krátko po čine s putami na rukách. Sudca rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

​42-ročného muža obvinili z lúpeže. Jeho obeťou sa mal stať 63-ročný muž z obce Zbudské Dlhé. "Páchateľ muža kopal a udieral do celého tela, pričom mu z vrecka nohavíc vzal 20 eur i mobilný telefón," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová. Vo videu si môžete pozrieť miesta, kde k útoku došlo. Stalo sa to v blízkosti malej železničnej stanice v Humennom. A to okolo šiestej večer. Hoci ide o frekventované miesta, páchateľa to nezastavilo. S ukradnutými vecami ušiel a zbitého muža tam nechal. Ten potreboval lekársku pomoc. Skončil s odreninami a opuchmi na hlave, má pomliaždený členok aj hrudník a trieštivú zlomeninu nosa. "Napadnutému mužovi spôsobil viacero zranení, išlo o oblasť tváre, hrudníka a členka," ozrejmila Ligdayová.

Bezprostredne po skutku policajti podozrivého zadržali. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil v cele. Napokon ho aj obvinili zo zločinu lúpeže. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. Cestou na súd na naše otázky neodpovedal. "Obvinený bol sudcom vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," vyjadrila sa Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Obvinený síce ponúkal ako náhradu väzby písomný sľub, no súd ho neprijal. "Proti rozhodnutiu OS Humenné podal obvinený aj jeho obhajca sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd Prešov," povedala Petrufová. Sťažnosť ale nemá odkladný účinok. Na výsledok tak bude muž čakať za mrežami vyšetrovacej väzby. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy