Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mikulec reaguje na kritiku od Krajniaka: Vždy som bol ministrovi k dispozícií, nechceme si zakrývať oči
Zdielať na

Mikulec reaguje na kritiku od Krajniaka: Vždy som bol ministrovi k dispozícií, nechceme si zakrývať oči

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Dva mesiace vládnutia - druhé odvolávanie člena vlády. Aj to je štatistika vlády Eduarda Hegera. Po Márii Kolíkovej si do horúceho kresla sadne minister vnútra Roman Mikulec. Opozícia do Národnej rady doručila návrh na vyslovenie nedôvery. A zdá sa, že úplne isté s dôverou to šéf vnútra nemá ani v hnutí Sme rodina.

Hoci minulý týždeň minister Mikulec absolvoval strtenutia s poslaneckými klubmi, ktoré mu vyjadrili podporu, zdá sa, že nezodpovedané otázniky majú minimálne v jednom
Takto totiž prácu a vystupovanie ministra vnútra v nedeľu v diskusnej relácii okomentoval koaličný minister Milan Krjaniak z hnutia Sme rodina: "Myslím si, že sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje, tak dobrý minister vnútra nekoná."

Po tomto vyjadrení ostalo ticho a reakcia ministra vnútra prišla až v pondelok predpoludním - písomná. S dovetkom, že Mikulec skutočne nerozumie vyjadreniam pána ministra Krajniaka, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. 


"Požiadam predsedu vlády o stretnutie aj za účasti ministra práce. Vždy som bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády k dispozícii, ak by mal záujem sa na mňa v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť," napísal Mikulec.

"Samozrejme, ja sa určite rád stretnnem s oboma ministrami. Stretávam sa s ministrami často a ak takáto potreba vystala, bude také stretnutie," okomentoval Heger.

Ako to teda je s dôverou ministrovi vnútra v hnutí Sme rodina sme sa opýtali priamo predsedu Borisa Kollára. Podľa neho platí, že poslanci podporia ministra vnútra, ale nie všetci. "Hnutie Sme rodina je stabilný a dobrý koaličný partner. Určite naši poslanci nebudú hlasovať s opozíciou za odvolanie pána ministra Mikulca. Až na 2 poslancov, ktorí majú zelenú kartu samozrejme," vyhlásil Kollár.


V parlamente sa ale šepká, že s prácou ministra vnútra nie sú  úplne spokojní aj ďalší koaliční poslanci. Zdá sa, že hlasovanie by nemuselo byť jednoznačné, no premiér Heger vylúčil akékoľvek špekulácie. "Ja pracujem s vyjadreniami koaličných partnerov. O tie sa opieram a pozerám dopredu. Verím tomu, že tento pokus ustojíme,"  povedal predseda vlády.

Opozícia návrh nakoniec doručí až v utorok. Hlasovanie tak ukáže, aká silná je pozícia ministra vnútra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy