Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Recidivista masturboval na námestí počas bieleho dňa. Teraz mu hrozia 3 roky za mrežami
Zdielať na

Recidivista masturboval na námestí počas bieleho dňa. Teraz mu hrozia 3 roky za mrežami

Archívne video

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti zatkli 34 ročného muža, ktorý cez víkend masturboval v centre hlavného mesta. Stalo sa to počas dňa pred zrakmi desiatok ľudí. Hrozí mu niekoľkoročný pobyt za mrežami.

René z okresu Dunajská Streda sa rozhodol sexuálne uspokojiť priamo tu, na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Vôbec mu pritom nevadilo vykonávať svoje zvrhlé chúťky počas sobotňajšieho popoludnia. Vtedy bolo centrum mesta plné ľudí a najmä rodín s deťmi.

"Muži exhibujúci, teda exponujúci, ukazujúci genitál na verejnosti, spravidla trpia sexuálnou úchylkou, ktorá je kvalifikovaná ako exhibicionizmus, to znamená nutkanie odhaľovať genitálie pred neznámou ženou," uviedla sexuologička Danica Caisová.

"Dňa 5.6.2021 krátko po 16.00h na Hviezdoslavovom námestí vykonával na mieste verejne prístupnom masturbáciu, pričom počas masturbovania obťažoval aj okoloidúcu ženu," informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

34-ročný muž chytil nič netušiacu náhodnú chodkyňu za zadok.

"Sexuálny agresor sa môže správať ako exhibicionista, ale v podstate sa to prejaví tým, že je kontaktný, že sa dotkne tej ženy na prsiach alebo na zadku alebo ja neviem na líci, to už je jedno, ale prosto pristúpi do tej osobnej zóny tej ženy," okomentovala sexuologička.


Žene sa pri incidente našťastie nič nestalo, ale zostala v poriadnom šoku, rovnako ako aj ľudia v okolí. Na zvrhlíka preto okamžite zavolali policajtov.

"Tí ho obmedzili na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia," doplnil policajný hovorca.


Exhibicionistov je podľa sexuologičky málo a majú obrovský problém navštíviť odborníka. Mnoho z nich si svoju sexuálnu odchýlku ani neuvedomuje a prejaví sa až konkrétnym skutkom.

"Akonáhle mám myšlienky, mám sexuálne túžby takéhoto typu idem sa poradiť. Naše služby sú anonymné, toho muža nemusíme zaviesť do žiadneho zoznamu našich klientov, ale treba povedať, že za naše sexuálne túžby trest nie je, ale za naše skutky sexuálnej povahy trest je," vysvetlila sexuologička Caisová.


34-ročného muža za masturbovanie na verejnosti už policajti obvinili z trestného činu výtržníctva. Obvinený René je aktuálne väzobne stíhaný. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročný pobyt za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy