Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smer-SD chce odvolávať Lengvarského, ak do 24. mája nezabezpečí jednotný certifikát na očkovanie
Zdielať na

Smer-SD chce odvolávať Lengvarského, ak do 24. mája nezabezpečí jednotný certifikát na očkovanie

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ak do pondelka 24. mája nezabezpečí minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) pre obyvateľov Slovenska jednotný, medzinárodne uznávaný certifikát na očkovanie, opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) podá návrh na jeho odvolanie z funkcie.

Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Strana je podľa neho v takom prípade pripravená iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej by mal byť Lengvarský odvolávaný.

Fico ako dôvod tohto kroku označil stratégiu očkovania a celkové manažovanie pandemickej situácie, ktorú podľa neho minister zdravotníctva nezvláda. "Občania Slovenska nesmú byť rukojemníkmi tejto neschopnej vlády a občanmi druhej kategórie," dodal šéf Smeru-SD.

Fica uviedol, že Česko zaradilo Slovensko na zoznam nebezpečných krajín kvôli chaosu Hegerovej vlády 

"Od 17. mája, Česko zaradilo Slovensko na zoznam nebezpečných krajín, z dôvodu, že je v krajine chaos," hovorí Fico. Podľa neho Slovensko vyzerá ako krajina, ktorá nie je schopná urobiť si základnú domácu úlohu."Oznamujeme, že ak v najbližší pondelok 24. mája ráno nebude tento problém vyriešený, ak sa nedostanú ľudia k jednotnému medzinárodne uznávanému certifikátu, okamžite podávame návrh na odvolávanie ministra zdravotníctva Lengvarského," hovorí Fico. "Za mojej vlády si minister krivo zakašľal a už musel odstúpiť z funkcie," hovorí Fico. "

Fico pokladá ministra zdravotníctva za nezodpovedného spolu s Igorom Matovičom, pretože nakúpili nekvalitné testy cez trnavskú firmu. "Aj toto je príčina, čo robí Slovensko v očiach ostatných nezodpovednou krajinou," hovorí Fico. 

"V pondelok, 24. mája, budeme mať k dispozícii 26 podpisov poslancov SMERU, ktorí budu žiadať demisiu ministra zdravotníctva" dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy