Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Okrem Kotlebu sú pozitívni ďalší štyria poslanci, traja z ĽSNS jeden z OĽaNO
Zdielať na

Okrem Kotlebu sú pozitívni ďalší štyria poslanci, traja z ĽSNS jeden z OĽaNO

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu potvrdil, že po Marianovi Kotlebovi sú pozitívni aj ďalší traja poslanci. Podľa informácií TV JOJ ide o dvoch poslancov ĽSNS a jedného poslanca OĽaNO. Popoludní uviedla agentúra SITA, ýe pozitívnym z ĽSNS je Martin Beluský, ktorý to agentúre sám potvrdil.

Pozitívny test na ochorenie Covid-19 mal aj poslanec Milan Potocký (OĽaNO). Oznámil to vo svojom profile sociálnej sieti. "Žiaľ, môj výsledok bol pozitívny, a preto najbližších desať dní zostávam v karanténe. Nakazil som sa aj napriek tomu, že som si dával pozor. Buďte preto, prosím vás, maximálne opatrní a zodpovední,“ napísal Potocký.

Agentúra SITA uviedla, že pozitívny výsledok majú aj poslanci poslanci Magdaléna Sulanová a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS).

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) prerušil 16. schôdzu národnej rady do utorka 27. októbra do 9:00.

Poslanci sa zhromažďovali vo vestibule nemocnice sv. Michala v Bratislave. Podľa Jany Cigánikovej testovanie a rozostupy takto vyzerať nemá. 

​Otestovať sa prišli aj poslanci ĽSNS, vrátane Milana Mazureka. Otestovať sa prišiel aj Milan Mazurek (ĽSNS), ktorý koronavírus spolu so svojimi straníckymi kolegami dlhodobo odmietajú a tvrdia, že neexistuje.

​Keďže poslancov bolo na jednom mieste veľa, neskôr ich rozdelili na dve skupiny. Jedna z nich čakala na testy vonku. 

Jednou z prvých, ktorá prišla do nemocnice, je poslankyňa Jarmila Halgašová. Poslanci ĽSNS prišli v aute a zaparkovali v podzemnej garáži. 

Poslanci postupne chodia do vestibulu nemocnice, kde vypĺňajú formuláre a čakajú na testy. 

Marian Kotleba vo štvrtok večer informoval o tom, že mal pozitívny test na koronavírus. Boris Kollár ešte vo večerných hodinách informoval na úrade vlády, že sa pôjdu poslanci testovať. 

Súvisiace články