Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO ako dôkaz: Mizík vie pracovať s počítačom
Zdielať na

VIDEO ako dôkaz: Mizík vie pracovať s počítačom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanec za ĽSNS Stanislav Mizík vie pracovať s počítačom. Toto video je toho dôkazom.

Štáb TV JOJ v pléne parlamentu nakrútil poslanca Stanislava Mizíka, ktorý "surfuje na internete". To je dôkazom toho, že zrejme vie narábať s počítačom. 

V čase, kedy Mizík zverejnil na facebooku hanlivý status o židoch tvrdil, že nevie pracovať s počítačom. Najvyšší súd v júli 2019 oslobodil Mizíka spod obžaloby. 

Najvyšší súd dopoludnia svojim rozhodnutím dal za pravdu nižšiemu súdu, ktorý žalovaného poslanca už skôr oslobodil spod obžaloby. Mizík na odvolací súd neprišiel. Prokuratúra zrejme ešte svoje posledné slovo nepovedala.

Najvyšší súd SR odvolanie prokurátora zamietol, Mizík je za status na sociálnej sieti nevinný. Potvrdil tak oslobodzujúci rozsudok Špecializovaného trestného súdu z leta 2018. Podľa informácií TV JOJ dokazovanie nepreukázalo, že obžalovaný žalovaný skutok spáchal. Zo znenia skutkovej vety: "v nezistenom čase, na nezistenom mieste," vyšetrovacie orgány nepreukázali, že by išlo o priame dôkazy a reťaz usvedčujúcich dôkazov pre preukázanie skutku.

"Pokiaľ nebude mať Úrad špeciálnej prokuratúry doručené rozhodnutie Najvyššieho súdu SR v písomnej podobe, nebudeme sa k tomu vyjadrovať," vyjadrila sa hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

​​Mizík spáchanie skutku poprel, lístok spísaný rukou nájdený v jeho poslaneckej kancelárii obsahuje údaje, ktoré si poslanec opísal z obsahu zverejnených článkov v nim určených médiách. Žaloba zakladala dôvodnosť podozrenia, že autorom statusu je obžalovaný, a preto si prizvali znalcov z orgánov trestných v činnom konaní. V dátových nosičoch Mizíka ale neboli zistené údaje, ktoré by preukazovali, že status napísal aj uverejnil on. Podľa našich informácií neobsahovali žiadne konkrétne slová, ktoré znalci skúmali. Jeho fotografie boli len z politického a verejného života. V počítači a notebooku sa síce u obžalovaného nachádzalo veľké množstvo obrázkov, no tie so žalovaným skutkom nijako nesúviseli. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy