Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zo Slovenska je volebné bojisko. Politici spustili ostrú kampaň, v ktorej sa neštítia urážok
Zdielať na

Zo Slovenska je volebné bojisko. Politici spustili ostrú kampaň, v ktorej sa neštítia urážok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zo Slovenska sa pomaly ale isto stáva volebné bojisko. Politici spustili ostrú kampaň, ktorá je príznačná aj množstvom urážok. Nejeden z nich pre politické účely používa aj meno Jána Kuciaka. Kto teda dúfal, že kampaň bude o riešeniach či nebodaj víziách, si zatiaľ musí vystačiť napríklad s urážlivými videami.

Imigranti. Osvedčená predvolebná téma už doslova mešká oproti očakávaniam. V stredu ale platilo - kto do teba migrantom, ty doňho osobným listom. Andrej Kiska tak reaguje na Roberta Fica. 

​Voličov žalúdok sa tak bude musieť pripraviť aj na väčší prísun osobných urážok. A stiera sa postupne rozdiel aj medzi tým, kto je koaličný partner a kto opozičný súper. Napríklad pri téme našich vojakov si už taký premiér musel prečítať, že nemá byť zbabelcom, ako písal Andrej Danko. 

Koaličný partner Béla Bugár v stredu nemienil Petrovi Pellegrinimu tolerovať kritiku svojho ministra dopravy Érseka pri téme cestné mýto. "Kočnerovi ľudia, či v súdnictve alebo aj na generálnej prokuratúre, alebo v politike, nevznikli teraz počas našej vlády, ale počas predchádzajúcich vlád a napríklad Smeru, kde pán Pellegrini pôsobil. Ak nás kritizuje, tak najprv sa musí pozrieť do vlastného chlieva," odkázal Pellegrinimu Bugár. 

Premiér ale pred novinárov po rokovaní vlády neprišiel. Podobné výmeny názorov budeme my voliči musieť strpieť presne do 26. februára, už 27. sa totiž začína volebné moratórium, a to znamená stopku akýmkoľvek politickým vyjadreniam. 29. máme už totiž voľby. 

Situácia v Iraku burcuje vášne na poli slovenskej politiky. Obava je najmä z vlny utečencov a ceny ropy:

Súvisiace články