Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obed pre vyvolených? Lídri väčšiny opozičných strán sa zišli za jedným stolom
Zdielať na

Obed pre vyvolených? Lídri väčšiny opozičných strán sa zišli za jedným stolom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / 16. decembra spoločne ohýbali Svätoplukove prúty a v utorok sa stretli za jedným stolom. K novoročnému obedu sa zišli lídri väčšiny opozičných parlamentných strán. Kým Fico ich aj dnes počastoval označením materská škôlka, oni trvajú na tom, že sú vraj jedinou alternatívou Smeru.

Opoziční lídri sa stretli na obede u Andreja Kisku. Na spoločnom obede si tentokrát nepochutnal Boris Kollár či Igor Matovič. Kollár pozvaný ani nebol a Matovič aj napriek dvom pozvánkam nakoniec na obede nebol. "Možno aj Andrej Kiska túžil, ale tí ostatní, myslím si, že viacerí, boli aj radi, že som nebol. Je to dobré tak, ako to bolo. Myslím si, ž esi uvedomujú, že bez OĽaNO šancu na vládu nemajú," reagoval Igor Matovič. 

I bez toho mali zaiste dostatok tém na debatu. Medzi sviatkami totiž Truban v rozhovore uviedol, že premiérom by zrejme nemal byť človek, ktorý je obvinený, na čo mu Andrej Kiska odkázal, že ministrom by mal byť len odborník. "Ja som to nehodnotil ako útoky, boli to odpovede novinárom," uviedol Michal Truban. "Pravdaže, víťazná strana určuje premiéra," kontroval Kiska. 

"Chcem veriť tomu, že pán Kiska si obháji všetky tie svoje konania a čo sa týka toho ďalšieho pôsobenia, bude dôležité aj od výsledkov volieb," pridal sa Alojz Hlina. 

Aj napriek občasným rozpačitým momentom opoziční lídri sa aspoň pred kamerami stretli, naopak, koaliční lídri si štipľavé odkazy posielajú cez kamery. "Narozdiel od súčasnej vládnej koalície, ktorá sa už nevie ani stretnúť a až primitívne sa osočuje, tu sú pripravení ľudia," zhodnotil Kiska. 

"Myslím si, že táto materská škôlka nemôže v tejto krajine vládnuť, keď nie sú schopní sa dohodnúť ani len na spoločnom stanovisku k tak vážnej medzinárodnej situácii," poznamenal Robert Fico. 

Schôdza parlamentu predsa len ešte bude. Poslanci by mali rokovať o pozemkových úpravách, zlate aj Iraku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy