Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokuratúra nepotvrdila zrušenie obvinenia Roberta Fica
Zdielať na

Prokuratúra nepotvrdila zrušenie obvinenia Roberta Fica

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Obvinenie Roberta Fica naďalej trvá. Úrad špeciálnej prokuratúry to potvrdil pre TV JOJ. V pondelok poobede portál TA3 totiž informoval, že obvinenie bývalého premiéra prokuratúra zrušila. Tieto informácie sa nepotvrdili.

"Dňa 20.12.2019 bola na Úrad špeciálnej prokuratúry doručená od vyšetrovateľa sťažnosť s odôvodnením, o ktorej doposiaľ nebolo
rozhodnuté," 
informovala v pondelok TV JOJ hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová, čím vyvrátila informácie o zrušení obvinenia Roberta Fica, s ktorými prišiel portál TA3. 

​Obhajca Roberta Fica a zároveň podpredseda Smeru Robert Kaliňák, uviedol pre TV JOJ, že mu nebolo doručené oznámenie o zrušení obvinenia a ani nemá informácie o tom, že by už prokurátor UŠP rozhodol o sťažnosti, ktorú podali voči obvineniu. 

Vyšetrovateľ NAKA Roberta Fica obvinil začiatkom decembra z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

​Obvinenie vzniesli na základe videa, v ktorom bývalý premiér povedal, že orgány činné v trestnom konaní rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Týmito slovami komentoval rozsudok Najvyššieho súdu, ktorý odsúdil Milana Mazureka za extrémistické trestné činy. Práve poslanca Kotlebovej ĽSNS odsúdil Najvyšší súd za extrémistické trestné činy, prišiel o mandát poslanca Národnej rady SR a musel zaplatiť peňažný trest vo výške 10-tisíc EUR. 

Fico na jeho odsúdenie za hanobenie národa, rasy a presvedčenia následne vo videu na sociálnej sieti reagoval s tým, že povedal to, čo si myslí takmer celý národ. 

Súvisiace články