Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dnes už pokladám Smer za zločineckú organizáciu, uviedol v relácii Na hrane Miroslav Beblavý
Zdielať na

Dnes už pokladám Smer za zločineckú organizáciu, uviedol v relácii Na hrane Miroslav Beblavý

Pozrite si webový špeciál z relácie Na hrane, kde boli zodpovedané divácke otázky. Práve v reakcii na otázku diváka Beblavý označil Smer za zločineckú organizáciu.

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vo štvrtok sa v prvom októbrovom vydaní politickej relácie Na hrane stretol predseda strany SPOLU/Občianska demokracia Miroslav Beblavý a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár. Hovorilo sa o voľbách, o možných koalíciách po nich, ale aj o Gorile. A zaznelo aj zopár tvrdých výrokov!

Predsedu strany SPOLU/Občianska demokracia Miroslava Beblavého zamrzel stav súčasnej politiky. "Ja už takmer ani nemám vôľu byť v politike. To, aká je dnes politika, keby tá situácia - a najmä to, čo tu robí koalícia - nebola taká strašná, ja sa priznám, že by som už robil asi niečo iné, lebo je to veľmi psychicky únavná práca," priznal Beblavý. 

​Miroslav Beblavý je politik, ktorý je známy tým, že už prestriedal nejednu stranu, no a práve na to poukázal aj divák, ktorý k tejto skutočnosti upriamil aj otázku. "Musím sa ohradiť voči jednému. U nás sú považovaní za hrdinov tí, ktorí zostanú celý život v jednej zločineckej organizácii, ale tí, ktorí sa tomu vzoprú, a keď ich strana ide s tou zločineckou organizáciou do koalície, tak z nej odídu a založia radšej niečo nové odznova, tak tých sa takéto otázky pýtajú. Ja som si naozaj mohol hovieť v tej istej strane, v koalícii tu so Smerom, poberať ešte aj funkcie aj peniaze, ja som to odmietol. A to je to horšie," poznamenal Beblavý. 

Smer pokladá za zločineckú organizáciu 

Na otázku moderátora Michala Magušina, či teda pokladá Smer za zločineckú organizáciu, odpovedal Miroslav Beblavý takto: "Áno, dnes už pokladám stranu Smer za zločineckú organizáciu."

Voči tomu sa, pochopiteľne, ostro ohradil podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár. "Viete, to je naozaj silné tvrdenie. A tým popierate demokratické princípy, pretože mali by ste predložiť dôkazy a dať to na orgány činné v trestnom konaní. Ja nebudem hovoriť, že vy chcete pôsobiť vo feťáckej organizácii, ani si to nedovolím, ale je rozdiel, keď odídete z politickej strany, keď to naozaj je potrebné urobiť, napríklad vtedy, keď sa prevalila kauza gorila v 2011 a v 2012 ste bez akýchkoľvek problémov kandidovali opäť, a keď sa začala SDKÚ potápať, až vtedy ste odišli. A to je veľký rozdiel," reagoval. 

​Blanár argumentoval tým, že Beblavý neuznáva už ani len len základné demokratické princípy a hodnoty. "Viete, veľakrát je potrebné aj v dobrom a zlom zostať a pomáhať si, lebo je to o hodnotách. Vy ste hovorili o hodnotách v SDKÚ, že je to hodnotová strana, ale dnes ste hodnoty úplne prevrátili. Dokonca neuznávate ani demokratické princípy ako je prezumpcia neviny," vyčítal mu Blanár. 

Vyjadrili sa aj ku uniknutej komunikácii Jankovskej s Kočnerom 

Juraj Blanár uviedol, že ak by sa dokázala pravdivosť komunikácie medzi bývalou štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou a Marianom Kočnerom, bolo by to neprijateľné. Nakoľko ste v Smer-SD vedeli aké väzby má vaša bývalá tajomníčka? "Ja som o ničom nevedel, ak by to aj bola pravda, takáto komunikácia je neprijateľná. Pani Jankovská sa rozhodla, že odstúpi z pozície štátnej tajomníčky, vyvodila zodpovednosť a tvrdí, že komunikácie nie sú pravdivé a s Marianom Kočnerom sa nepozná. Posudzovať kto koho pozná a nepozná z uniknutých informácií, ktoré nevieme odkiaľ prišli. Ak by také niečo bola pravda, tak je to neprijateľné," uviedol Blanár s tým, že vyzýva ľudí, ktorí takéto informácie majú, aby ich všetky zverejnili a nedávkovali. 

"Ja nemám prístup k osobitným spravodajským informáciám, ale informácie, ktoré boli zatiaľ zverejnené, zatiaľ nikto pre mňa dôveryhodný nespochybnil, že by to bolo vymyslené. To, že také komunikácie, ktoré mali prebehnúť medzi Kočnerom a rôznymi ľuďmi, vrátane pani Jankovskej, považujem za pravdepodobné hraničiace s istotou," zhodnotil Beblavý.

Pozrite si aj záznam celej relácie Na hrane vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy