Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zuzana Čaputová sa stretla s ministrom spravodlivosti. Prejednali aj voľbu ústavných sudcov
Zdielať na

Zuzana Čaputová sa stretla s ministrom spravodlivosti. Prejednali aj voľbu ústavných sudcov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V justícii je aj mnoho iných problémov a dnes o nich rokovali prezidentka Zuzana Čaputová a minister spravodlivosti Gábor Gál. Problémy sa týkajú fungovania celého systému, ale aj personálnych otázok.

Téma justície je pre spoločnosť v najširšom slova zmysle veľmi dôležitá a všetci vieme aj to, že tam je veľmi veľa problémov. O tom svedčí aj prieskum, v ktorom sa ľudia vyjadrili, že justičnému systému veľmi málo dôverujú. Prezidentka s ministrom spravodlivosti sa rozprávali o tomto, ale aj mnohých iných veciach. Sú tam mnohé personálne problémy, sú tam veci, ktoré trápia bežných ľudí, že sa dlhodobo nevedia domôcť práva. Sú tam náznaky, ale aj jasné prípady korupcie v tomto systéme. 

​Jedným z problémov je aj to, že dlhodobo nie je obsadený Ústavný súd. "Počkám si na to, až Národná rada, dúfam a verím, že takmer po pol roku sa podarí na septembrovej schôdzi dovoliť tých zvyšných kandidátov. Vzápätí sa to pre mňa stane absolútnou prioritou, aby som ani o deň dlhšie, ako je nevyhnutné, nezdržiavala kompletné obsadenie Ústavného súdu a pristúpila by som k menovaniu," uviedla Zuzana Čaputová, prezidentka SR. "My sme naše stanovisko už prezentovali, že sme za verejnú voľbu. Za tých okolností, že v tajných voľbách sa nepodarilo navoliť dostatočný počet kandidátov," dodal minister financií. 

Gábor Gál svoju nespokojnosť s voľbou ústavných sudcov vyjadril už v predchádzajúcich interview pre TV JOJ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy