Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fico: Predčasné parlamentné voľby môžu zostať len nesplneným snom opozície, Druckera do Smeru neprijmem
Zdielať na

Fico: Predčasné parlamentné voľby môžu zostať len nesplneným snom opozície, Druckera do Smeru neprijmem

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico v pondelok počas tlačovej besedy vyhlásil, že predčasné parlamentné voľby môžu zostať len snom opozície. Zároveň prezradil, že strana Smer-SD už pracuje na stratégii kampane. Na otázku či plánuje spolupracovať s exministrom Tomášom Druckerom odpovedal, že sa ním zaoberať nemieni. Označil ho za typického kaviarenského liberálneho politika. Netajil sa ani tým, že ho prekvapuje Veronika Remišová.

Podľa slov expremiéra a predsedu strany Smer-SD stále neexistujú žiadne podmienky na to, aby sa konali predčasné parlamentné voľby. Podľa Fica veľmi pozorne vnímajú parametre vládnej koalície. "Naša schopnosť dohodnúť sa na opatreniach a parametroch napríklad rozpočtu, sú garanciou toho, že predčasné parlamentné voľby môžu zostať iba nesplneným snom opozície a možno časti slovenských médii," vyhlásil. Predseda strany sa netajil ani tým, že pracujú na vlastnej stratégii kampane, ktorá vychádza z profesionálnych analýz.

"Myslím si, že viem čo robíme a ako to robíme. Netajím sa názorom, že pokiaľ by ste sa k nám (médiá, pozn. redaktora) správali normálne, tak máme v pohode 30-35 percent. Ale dobre, taký je život," poznamenal Fico. 

Stratégia Smeru ako prezradil predseda, bude postavená na filozofii sociálneho štátu a kontaktov s verejnosťou. "Myslím, že Smer má právo sa uchádzať o víťazstvo v parlamentných voľbách," oznámil. 

Fico do radov Smeru-SD Druckera neprijme

Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker si miesto v radoch Smeru- SD rozhodne nenájde. Na otázku novinárov, či sa Robert Fico nebojí, že by mu Drucker zobral voličov alebo, či mu radšej nenájde miesto v Smere odpovedal jasne. "Vždy som sa skláňal pred výrokom nebohého kardinála Korca, ktorý mi povedal: Viete, pán premiér, pán Boh nás má všelijakých, a to sa týka aj pána Druckera. Niekedy si všelijakých hadov chováte na prsiach, niekedy sa zadaria, niekedy sa nezadaria."  Povedal s tým, že Druckerom sa nezaoberajú. "Po tom, čo nám pán Drucker predviedol, ani nemám chuť sa s ním čokoľvek baviť. Je to typický kaviarenský liberálny politik. Prajem mu veľa šťastia, je to typ projektu, ktorý nás nezaujíma, neohrozuje nás. 

Remišová prekvapuje Fica

Fico reagoval aj na odchod Veroniky Remišovej z OĽaNO a jej následný prestup do strany Andreja Kisku Za ľudí. "Mňa prekvapuje aj pani Remišová. Ja mám rád makové gule, ona má rada asi daňových podvodníkov. Najskôr bola u Matoviča a teraz je u pána Kisku. Keď náhodou odíde od Kisku, tak pôjde zas k inému. Postaví si kampaň na boji proti korupcii, veď to je smiešne. Potom ide k človeku, ktorý skracoval DPH, klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Tieto projekty nás netrápia, lebo nás neohrozujú," vyjadril sa s tým, že podľa jeho názoru správne komunikovali v prípade Kisku so svojimi voličmi. "Upozornili sme, že toto je daňový podvodník a s týmto človekom my nechceme mať nič spoločné," dodal na záver Fico. 

Fico o tajnej voľbe ústavných sudcov

Šéf Smeru Robert Fico naďalej trvá na tajnej voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Uviedol to napriek tomu, že jeho koaliční partneri po fiasku s predošlými hlasovaniami žiadajú voľbu verejnú.

​Viac o odchode Remišovej z OĽaNO vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy