Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Postila sa v stredu aj vláda, Sólymos drží diétu
Zdielať na

Postila sa v stredu aj vláda, Sólymos drží diétu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Naša vláda v stredu schválila 15-miliónovú pôžičku pre firmu, vyrábajúcu super čip, ktorý by mal do budúcna výrazne znížiť spotrebu energie pri využívaní internetu. Vyrábať sa vraj bude už na budúci rok. Okrem toho ale stále neutíchajú spory medzi SNS a šéfom diplomacie.

Napriek tomu, že nie všetci ministri si toto obdobie spájajú nie s práve náboženským pôstnym obdobím, nevyhli sa mu minimálne v podobe vládneho obedu. "Mali sme syr a zemiaky, takže nemali sme dnes mäso na obed," povedal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. "Mal som od rána len banán, ale hodlám pôst dodržať dnes," nechal sa počuť minister financií Peter Kažimír. 

"Mali sme syr, hoci by som nemal, lebo držím diétu, ale neodolal som," hovorí zase minister životného prostredia László Sólymos. Či z mäsom alebo bez mäsa, pôstne obdobie vníma každý po svojom. "Budem sa snažiť pôst dodržať, ale nemyslím, že všetok počet dní do Veľkej Noci, ale niekedy sa vzdám mäsa," uviedla ministerka vnútra Denisa Čaputová. 

"Prirodzene, človeka to naháňa aj do vyššej fyzickej aktivity. To by som nezvládol, keby som si neupravil jedálniček. Veľmi sa teším na to pôstne obdobie," uviedol štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Braňo Ondruš. "Si myslím, že je to veľmi dobré, na také jarné odľahčenie. Je to dobré pre organizmus, aj pre psychiku. Treba si to užiť," dodala ministerka školstva Martina Lubyová. 

Zdá sa, že oveľa náročnejšia bude opäť raz diskusia o peniazoch, ktoré nám ponúklo NATO na modernizáciu letísk. Reč je o viac ako 100 miliónoch eur, ktoré nám ponúkli na rekonštrukciu letísk pri Sliači a Malackách. SNS s tým má problém a podpredseda strany dokonca odkázal, že takéto peniaze od Američanov nechceme a ani nepotrebujeme. Dokonca naznačuje stratu suverenity. Minister Lajčák diplomaticky odkazuje, že chce s ministrom obrany rokovať. 

"Nechcem to predtým, ako si my dvaja sadneme, nejakým spôsobom verejne komentovať. Ja stále vychádzam z toho, že programové vyhlásenie platí, že všetci poslanci národnej rady nezabudli, že Slovensko je členským štátom NATO," informoval Lajčák. 

Samotný minister Gajdoš nepovedal, čo si o tom myslí. Tak ako minulý i tento týždeň sa novinárom vyhol. Lajčák tým, čo dvojročné debaty spochybňujú odkazuje príklad Maďarska, kde takúto dohodu nakoniec vláda schválila. "Niekedy naozaj neverím vlastným očiam a ušiam. Je pravda, že momentálne na Slovensku prebieha prezidentská kampaň, ale to neznamená, že sme všetci stratili rozum," dodáva minister zahraničných vecí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy